Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

In slechts 5 stappen heb je haar signature look.

Een paardenstaart à la Ariana Grande? Haar stylist legt uit hoe het moet!

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Ook al hebben we Ariana Grande de afgelopen jaren al met verschillende kapsels gezien, toch is en blijft haar signature look een lange én hoge paardenstaart die ze met trots draagt. Probeerde je al eerder haar look na te bootsen maar zonder succes? Ari’s stylist legde aan de Britse Vogue uit hoe je zelf zo’n kapsel kan creëren.


Josh Liu is Ariana Grande’s haarstylist uit Los Angeles die al sinds ‘Dangerous Woman’ deel uitmaakt van haar team. Hij was dan ook degene die onlangs zorgde voor haar killer looks in de videoclip van ’34+35′ en mat de ’thank u, next’-zangeres ook twee paardenstaarten aan voor haar optreden van ‘Rain On Me’ tijdens de MTV VMAs. Je kan dus stellen dat de haargoeroe talent heeft waar wij alleen maar van kunnen dromen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht gedeeld door Josh Liu (@thejoshliu)


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Nu besloot Josh zijn tips voor Ariana’s leuke paardenstaarten prijs te geven aan het Britse magazine Vogue zodat je zelf thuis aan de slag kan. De stylist legt in vijf stappen uit hoe je haar look kan nabootsen.

1. Ontwar en maak je haar glad.


Volgens Josh Liu is dit een belangrijke stap voor je aan de slag gaat. ‘Als je golvend of krullend haar hebt, is het heel belangrijk dat je je haar eerst ontwart en gladmaakt door het te föhnen of te stijlen met een stijltang’, aldus de stylist aan Vogue. Daarbij focus je je volgens hem best op je haarwortels om je haar glad te maken. Wie al kaarsrecht haar heeft, mag deze stap uiteraard overslaan.

2. Doe je haar losjes in een paardenstaart en breng producten aan voor een gladder effect.


Als tweede stap ga je je haar nóg gladder maken en dat doe je als volgt: ‘Doe je haar losjes in een paardenstaart in de richting waarin je wil dat die zit. Breng dan producten aan om het haar gladder te maken.’ Wie golvend of krullend haar heeft, vermijdt beter producten op waterbasis. Josh houdt niet van staarten die hard aanvoelen en heeft dan ook een trucje: ‘Ik geef er de voorkeur aan om producten met een kleine borstel in lagen aan te brengen.’ Dan ga je de zijkanten goed gladstrijken met een borstel, Josh raadt een vegan borstel van ‘zwijnenhaar’ aan, en ga je gebruikmaken van een product genaamd ‘edge control’ om het superglad te krijgen. ‘Combineer het met een flexibele gel en lichte haarlak die voor stevigheid zorgen.’

3. Maak de staart los en borstel je haar weer samen.


Nu ga je de paardenstaart die je hebt gemaakt losmaken en met een borstel alles terug samen nemen om verder glad te maken en eventueel bultjes uit te kammen. ‘Ik voeg meer product toe als het nodig is. Heb geduld, het gladmaakproces duurt eventjes, maar is nodig om perfect te zijn’, aldus Josh in Vogue.

4. Zorg voor een sterk, rekbaar en duurzaam elastiekje.


‘Als je geen sterke haarrekker hebt, zal je waarschijnlijk niet in staat zijn om een basis te creëren die sterk en strak genoeg is en zal het zakken doorheen de dag’, waarschuwt de haarstylist. Hij raadt ook aan om het elastiek twee keer rond je hand te draaien om het dan over je paardenstaart te draaien. ‘Trek vervolgens de lussen zo strak mogelijk aan en blijf dan lussen maken zo strak als je wil.’ Zelf maakt Josh een achttal lussen rond zijn basis. Tenslotte geeft hij nog een extra tip: ‘Wil je meer hoogte? Dan kan je nog een of twee haarrekkers toevoegen.’

5. Zorg voor volume in je lengtes.


‘Ik raad aan om droogshampoo of een textuurspray toe te voegen, toupeer dan de basis van je staart, werkende van beneden naar boven. Zet elke sectie vast met een extreme hold haarspray’, legt Josh uit aan Vogue. Voor een extra bescherming kan je volgens hem ook gebruikmaken van een krultang die je tegen je pas gestylede lokken masseert. ‘Borstel voorzichtig de bovenste lagen van elke sectie uit terwijl je bezig bent, maar niet te veel, want je wil ze niet helemaal uitborstelen.’

Tenslotte heeft Josh Liu nog een laatste tip voor wie fijner en/of korter haar heeft: ‘Om het volume en de lengte te krijgen, raad ik aan om een clip-in paardenstaart toevoegen.’

Bron: Vogue


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content