Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Getty

Hij is de eerste man ooit die helemaal in z'n eentje op de cover staat.

Harry Styles pronkt in een jurk op de cover van Vogue

Ysaline Pollet
Ysaline Pollet Webjournalist

Dat Harry Styles niet bang is om helemaal zichzelf te zijn, hoeven we je vast niet meer te vertellen. En dat speelt nu in zijn voordeel. De ‘Watermelon Sugar’-zanger maakt geschiedenis door als eerste man ooit solo op de cover van Vogue te staan.


Het decembernummer van de Amerikaanse Vogue is uit en op de cover staat niemand minder dan Harry Styles. Daarmee is de artiest de eerste man die helemaal in z’n eentje de voorpagina vult. In het verleden hebben er al enkele mannen op de cover gestaan, maar dit altijd in het bijzijn van een vrouw. Denk maar aan Justin Bieber die in maart 2019 naast zijn vrouw Hailey schitterde.

Voor de gelegenheid kroop Harry in een jurk van Gucci met daarboven een jasje van hetzelfde merk. Op een andere foto pronkt hij met een Schotse rok, gemaakt door Comme des Garçons Homme Plus. Op een ander beeld draagt hij nog een kilt, maar dan een exemplaar van Wales Bonner. Ook een excentrieke outfit met veel tule van Harris Reed staat in de spotlight in het magazine.

Superheldenoutfit


In het interview vertelt Harry hoe zijn stijl zeven jaar geleden transformeerde na een ontmoeting met zijn persoonlijke stylist Harry Lambert. ‘Hij heeft gewoon plezier met kleren en en dat is een beetje waar ik het van heb. Hij neemt het niet te serieus, wat betekent dat ik het niet te serieus neem’, aldus de ex-One Directioner. Terwijl hij toen flared broeken nog te gek voor woorden vond, trekt hij nu de meest flamboyante dingen aan zonder zich gek te voelen. ‘Ik denk dat als je iets hebt waarin je je verbazingwekkend voelt, het als een superheldenoutfit is. Kleren zijn er om plezier mee te hebben, om mee te experimenten en te spelen.’

Hij spreekt ook over het feit hoe de lijnen vervagen tussen mannen- en vrouwenkleren. ‘Het is net zoals bij alles: telkens wanneer je barrières opzet in je leven, beperk je jezelf. Het is zo leuk om te spelen met kleren. Ik heb er nooit teveel over nagedacht wat het betekent. Het wordt gewoon een aanhangsel van het maken van iets.’ Het volledige Engelstalige interview kan je hier lezen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram


 

Een bericht dat is gedeeld door @harrystyles


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

FLAIR STORIES

Partner Content