Home Uit & thuis Zalm met krokant korstje

Zalm met krokant korstje

Flair
Geheim ingrediënt? Thee, voor een mysterieuze en kruidige touch.

Benodigdheden (4 personen)

·      4 sneetjes witbrood

·      3 theelepels Earl Grey-thee (losse blaadjes)

·      ½ kopje geschaafde amandelen, grofgesneden

·      de geraspte schil van 2 limoenen

·      100 g boter op kamertemperatuur

·      4 eetlepels honing

·      peper en zout

·      4 zalmfilets

·      1 paksoi, in stukjes gesneden (of een pak spinazie)

·      arachideolie

·      2 kopjes rijst

Zo maak je het

1.    Verkruimel het witbrood in de keukenrobot (of gebruik panko).

2.    Overgiet de thee met een scheutje kokend water. Laat 1 minuut staan en giet het water dan weg.

3.    Snij de blaadjes fijn en meng ze met het witbrood, de amandelen, de limoenschil, de boter, de honing, peper en zout.

4.    Kneed tot een soepel deeg. Rol het tussen twee vellen bakpapier uit tot een dikte van 1 cm. Gebruik daarvoor een deegroller. Laat opstijven in de koelkast.

5.    Schik de stukken zalm in een beboterde ovenschotel. Snij rechthoekige stukken uit het deegje en leg die op de zalm, zodat het net past.

6.    Zet 15 minuten in een op 200°C voorverwarmde oven.

7.    Roerbak intussen de paksoi in arachideolie en breng goed op smaak met peper en zout.

8.    Kook de rijst. Serveer de zalm met de paksoi en de rijst.

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.