Home Uit & thuis VIER komt met Vlaamse versie van ‘Orange Is The New Black’

VIER komt met Vlaamse versie van ‘Orange Is The New Black’

Drama in een vrouwengevangenis: we love!

VIER
Deze maand gaan in Gent de opnames van een nieuwe Vlaamse dramareeks over het leven in een vrouwengevangenis van start. In 'Gent-West' volgen we Veronique Dockx, die er haar proces voor de poging tot doodslag op haar echtgenoot afwacht. Voor fans van de Netflixserie 'Orange Is The New Black' klinkt dat alvast veelbelovend.

Zeg vrouwengevangenis en wij denken onmiddellijk aan Piper en haar collega's in Litchfield. Maar volgens VIER is deze gloednieuwe dramaserie gebaseerd op een heel andere reeks, namelijk het Australische 'Wentworth'. Die serie van producent Reg Watson – die ook 'Neighbours' bedacht – is een enorm succes aan de andere kant van de aardbol. Met een (vooral vrouwelijke) topcast en een indrukwekkend decor moet dat voor de Vlaamse versie ook wel lukken.

Wentworth

De cast van 'Wentworth'

Dat decor is een fictieve vrouwengevangenis, opgesteld in een leegstaande loods in Gent.  Het beslaat maar liefst 2000 vierkante meter, wat volgens VIER een ongeziene omvang en investering is voor een Vlaamse serie. De eerste beelden van gevangenis Gent-West geven ons alvast enorme déjà vu-gevoelens. Als de verhaallijnen en personages evenzeer doen denken aan onze (tot nu toe nog) favoriete vrouwengevangenis Litchfield Penitentiary, zijn we he-le-maal mee. In 2018, that is, want dan zou de reeks pas op het scherm verschijnen. 'Gent-West' zal wel al vroeger op Play en Play More van Telenet te zien zijn.

1 / 4
Gent-West
Gent-West
Gent-West
Gent-West
Gent-West
Gent-West

Gent-West

Gent-West
Gent-West

Gent-West

Gent-West
Gent-West

Gent-West

Gent-West
Gent-West

Gent-West

Voor deze dramareeks moeten we dus nog even geduld hebben, maar dit najaar verwent VIER ons al met een andere gloednieuwe, Vlaamse serie. Eentje met een vaak naakte en érg gespierde Matteo Simoni nog wel. 'Callboys' is vanaf september te zien.

Lees ook:

WAT: vervangt deze celeb Tyra Banks als host van America's Next Top Model?

OH: 'Blind getrouwd'-koppel gaat in relatietherapie

HOERA: er komt een nieuwe serie à la 'Gossip Girl' aan