Home Uit & thuis VIDEO: niet te geloven wat festivalgangers allemaal achterlaten op de camping

VIDEO: niet te geloven wat festivalgangers allemaal achterlaten op de camping

De maker van de video maakt zich kwaad om de luiheid van de kampeerders

Photo News
Na vier dagen festival wil iedereen zo snel mogelijk onder de douche en in bed. Dat lijkt voor velen reden genoeg om hun vuile maar nog erg bruikbare spullen zomaar te laten liggen op de camping en zonder ook maar iets op te ruimen richting huis te vertrekken. Ook op Glastonbury, het bekende festival in Engeland dat de week voor Werchter plaatsvond, ging het zo. Eén boze Brit filmde de camping nadat alle festivalgangers vertrokken waren en postte de video op YouTube. De verontwaardigde reacties stroomden onmiddellijk binnen.

Schijnbaar gloednieuwe tenten, luchtmatrassen in perfecte staat, dekens, gasvuurtjes, enzovoort. De Britse festivalgangers hadden duidelijk geen zin in een opruimactie vooraleer ze na vier vermoeiende festivaldagen – die blijkbaar ook nog eens voorafgegaan worden door twee extra dagen entertainment – moe en waarschijnlijk met een fikse kater naar huis vertrokken. Het is hun geld en hun verspilling, zeg je? Waar, maar wat met de mensen van de organisatie die extra veel opruimwerk hebben? En vooral: waarom niet de kleine moeite doen om je tent en slaapzak op te vouwen en naar het inzamelpunt voor het goede doel te brengen, als je ze zelf toch niet mee naar huis wil sleuren? Zijn we echt zo'n spilzieke, verwende generatie?

De duidelijk verontwaardigde man in de video heeft het over 'horrible people' en vele internauten lijken het met hem eens te zijn. Laat ons hopen dat de vermoeide kampeerders in Werchter vandaag iets meer moeite hebben gedaan om hun boeltje bijeen te rapen…

Meer over de festivals:

Weekendtip: Ostend Beach Festival op 9 en 10 juli

VIDEO: redactrice Janneke zocht én vond de leukste modetrends op Couleur Café

VIDEO: Het heerlijk decadente festivalleven? Dat vind je in de Rockvillage op Rock Werchter