Home Uit & thuis Philippe Geubels emotioneel in ‘Het huis’: ‘Ik heb zelf eigenlijk geen herinneringen...

Philippe Geubels emotioneel in ‘Het huis’: ‘Ik heb zelf eigenlijk geen herinneringen aan m’n moeder’

Morgenavond krijgen we de komiek te zien zoals we 'm nooit eerder zagen

Eén
Komiek Philippe Geubels is dinsdagavond te gast in 'Het huis' op Eén. En zoals bij elk van zijn gasten, slaagt Eric Goens ook bij de altijd droge Geubels erin de echte persoon achter de BV te tonen. Philippe vertelt onder andere over hoe hij opgroeide zonder mama.

'Nu besef ik dat pas'

'Het huis' is een programma dat voor een lach en een traan zorgt. De traan komt er in de aflevering van morgenavond wanneer Philippe Geubels in de jeugdkamer vertelt over zijn kindertijd. Philippes moeder stierf toen hij nog heel jong was. De komiek is duidelijk geëmotioneerd wanneer hij daarover vertelt. 'Ik heb er zelf eigenlijk geen herinneringen aan. Ze heeft een virus gekregen en veel koorts gemaakt, te veel, en dan gestorven. Ik denk dat dat mijn karakter wel gevormd heeft', vertelt hij. Philippes vader moest vanaf dat moment drie kinderen alleen opvoeden. 'Dat is iets wat ik zelf nu pas besef nu ik een dochter heb, hoe straf dat eigenlijk is wat hij toen gedaan heeft.'

Jef Neve en Mama's Jasje

De lach komt er vooral door het bezoek van Phillipes goede vriend Jef Neve. Het duo brengt samen een eigen versie van 'Zo ver weg', een lied van de Vlaamse groep Mama's Jasje. Want als je 't aan Geubels vraagt, is die groep 'veel beter dan The Beatles'.

Philippe Geubels Het huis

Philippe Geubels die zijn gevoelige kant én zijn zangtalent toont, daarvoor laten wij de tv morgen na 'Thuis' graag op Eén staan. Voor de 'Familie'-kijkers: afspraak om 20u40!

Lees ook: