Home Uit & thuis ONDERZOEK: we doen allemaal aan Netflix cheating, en we gaan er niet...

ONDERZOEK: we doen allemaal aan Netflix cheating, en we gaan er niet mee stoppen

Heb jij het ook al eens gedaan?

Belgaimage
Ken je dat: een serie kijken samen met je lief, en stiekem achter zijn rug alleen verder kijken? Want het is echt té spannend. Maar no worries, je bent niet de enige die z'n lief al eens ‘bedrogen’ heeft op deze manier. 

Netflix cheating werd voor het eerst een fenomeen in de VS in 2013. Zo’n vier jaar later is het aantal mensen dat het doet verdrievoudigd, en komt het overal ter wereld voor. Onderzoek stelt vast dat 46 % van alle streaming-koppels weleens verder kijkt zonder hun partner. En dat is niet alles! 60 % zegt dat ze nog vaker zouden cheaten mochten ze zeker weten dat hun partner hen niet kan betrappen.

netflix cheating

Bij welke series cheaten we het meest?

Er zijn enkele shows waarbij we écht niet aan de verleiding kunnen weerstaan, nog meer dan bij andere series. The Walking Dead, Breaking Bad, American Horror Story, House of Cards, Orange is the New Black, Narcos en Stranger Things zijn de populairste series om onze geliefde mee te bedriegen.

Op elke mogelijke manier

Het bedrog vindt het vaakst plaats als je ligt te slapen: zo’n 25 % van het cheaten gebeurt als je in dromenland ligt. 53 % van de daders stelt dat dit absoluut niet telt als bedriegen. In Japan is 'sleep cheating' dan weer wél onvergeeflijk. Wat ook verrassend is, is dat 45 % van de cheaters zijn of haar bedrog nooit zal toegeven.

Waarom cheaten we?

Het overkomt ons gewoon, zegt 80 % van de respondenten. Het excuus dat op nummer één staat met zo’n 66 %, is dat ‘de serie zo goed is dat ik niet kon stoppen met kijken’.

Maar geen nood, op de meeste plaatsen is Netflix cheating sociaal aanvaard. Behalve in Hongkong, daar vinden ze het zelfs érger dan gewoon bedriegen. Misschien gewoon oppassen dat je geen spoilers verklapt aan je lief. 😉

Lees ook:

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.