Home Uit & thuis OMG: Italië geeft meer dan honderd kastelen weg

OMG: Italië geeft meer dan honderd kastelen weg

Helemaal gratis en voor niets

Shutterstock
Altijd al een huis in Italië willen hebben? Wel, in een poging om het toerisme te boosten, geeft het land van de pizza, pasta e vino dit jaar meer dan 100 kastelen weg. Helemaal gratis en voor niets.

Maar zoals dat meestal gaat met gratis dingen is er een addertje onder het gras: je moet wel iets met je nieuwe landgoed willen doen. Italië verwacht in ruil voor een idyllisch kasteeltje dat je concrete plannen hebt om het gebouw te renoveren en op die manier toeristen naar de plek te lokken (zoals een restaurant, hotel of wellnesscomplex). Want voor niets gaat de zon op, ook niet in Italië.

Onbeminde Italiaanse parels

Klinkt dat als een schappelijke deal? Dan rest jou alleen nog je plannen in te dienen en te hopen dat jij gekozen wordt om negen jaar lang een kasteel te runnen op Italiaanse bodem (en eventueel langer, afhankelijk van hoe het project loopt). Met de actie hoopt de overheid meer volk naar de onbeminde pareltjes van Italië te trekken en op die manier de populaire Italiaanse trekpleisters te ontlasten. Wij beginnen alvast ons Italiaans te oefenen!

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.