Home Uit & thuis Nooit meer strijken door deze 6 handige tips

Nooit meer strijken door deze 6 handige tips

Halleluja!

Corbis
Een wereld waarin we niet hoeven te strijken: we kunnen er alleen maar van dromen. Toch bestaan er enkele handige hulpmiddeltjes waardoor we deze huishoudelijke taak tot een minimum kunnen beperken.

1. Met behulp van stoom

Voor je in de douche stapt, hang je even je kledingstuk op in je badkamer. De stoom die vrijkomt door het warme water zorgt ervoor dat je kleding kreukvrij is. Belangrijk is wel dat de deur van je badkamer dicht is. Zo kan de stoom niet ontsnappen. Deze methode duurt ongeveer vijftien minuten. Ideaal als je tijdens de winter een lange, warme douche wil nemen.
 

2. Antikreukspray

Spuit de spray op je kleren terwijl die nog vochtig zijn. Je zal merken dat de kreuken in je kleding steeds minder worden. De spray werkt het beste op katoen. Voor de zekerheid test je het product altijd beter even uit op een klein plekje.
 

3. Met je haardroger

Maak de stukken met veel kreuken een beetje vochtig. Vervolgens neem je een haardroger en zet je die op een lage stand. Ga nu voorzichtig over het stuk dat je net vochtig hebt gemaakt. Laat enkele centimeters plaats zodat je kleding niet oververhit geraakt.
 

4. Meteen ophangen

Was en droog je kleding zoals normaal. Neem ze op hun beurt zo snel mogelijk uit de droogkast en vouw ze op of hang ze in je kleerkast. Zo beperk je het kreuken van je kleding.
 

5. In de droogkast

Zorg dat je kledingstukken nog lichtjes vochtig zijn en steek ze vervolgens in de droogkast. Indien je kledij niet vochtig is, spuit je er voorzichtig een beetje water op. Als laatste kan je ook een vochtige sok mee in de droogkast gooien, en gedurende ongeveer vijftien minuten. Hang je items vervolgens meteen op met een kapstok.
 

6. Met je stijltang

Ideaal voor een touch-up als je weinig tijd hebt. Bovendien is het perfect om bepaalde zones zoals een kraag glad te krijgen. Let er wel op dat je de stijltang voldoende beweegt. Te lang op een plek houden, kan zorgen voor brandplekken en dat willen we niet! Kijk bovendien dat er geen restanten van haarproducten zijn achtergebleven op je stijltang. Ook zo kan je per ongeluk je kleding beschadigen.

Ook op andere vlakken helpen we je graag uit de nood:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.