Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Een middeltje voor elk beautyprobleem!

8 beauty hacks met onmiddellijk resultaat

Of je nu op zoek bent naar een middeltje tegen de wallen of een onmiddellijke oplossing wil voor je droge huid, hier vind je 8 doeltreffende beauty hacks, recht van de backstage van de New York Fashion Week!

Na jarenlang meedraaien op fashion weeks, hebben make-upartiesten ondertussen een middeltje tegen alles: gaande van een ruwe, uitgedroogde huid over een vette T-zone tot hangover teints. Met slechts een paar uurtjes (of minder) om een leger modellen klaar te krijgen voor de catwalk, kan je er zeker van zijn dat deze professionals een heleboel trucjes uit hun mouw kunnen schudden om zo snel mogelijk de moeilijkste beauty blunders te fixen. Showtime

 

Probleem 1: uitgedroogde lippen

Probleem 1: uitgedroogde lippen

 

Als je ooit geprobeerd hebt om een matte lipstick aan te brengen op uitgedroogde lippen, weet je vast ook wel dat je lipstick dan overal hangt, behalve op je lippen... De oplossing? Meng een beetje suiker met vaseline om je lippen te scrubben. Zo verwijder je de velletjes en kan je lipstick goed op je lippen hechten.

 

Vaseline, € 4,99, Kruidvat

Kruidvat

Probleem 2: doffe huid

Probleem 2: doffe huid

 

Eau de beauté van Caudalie is perfect voor mensen die moe zijn. Een paar keer spuiten met de kruidige mist en de doffe huid zal meteen opfleuren. Gebruik het als een primer, en doorheen de dag om je make-up op te frissen.

 

Caudalie Eau de Beauté, € 35,20, Caudalie.com

Caudalie.com

Probleem 3: een puistje dat niet weggaat

Probleem 3: een puistje dat niet weggaat

 

Helaas, het trucje om een bergachtige puist in een paar minuutjes uit te roeien, hebben we nog niet gevonden. Wat we wel hebben, is een oplossing om het te verbergen: een langdurige concealer. Kies voor een droge variant, die zal beter blijven zitten in meer problematische zones.

 

M.A.C. Studio Conceal and Correct Palette, € 39, maccosmetics.be

maccosmetics.be

Probleem 4: gezwollen ogen

Probleem 4: gezwollen ogen

 

Maybelline make-up artist Yadim zweert bij zakjes groene thee om vermoeide ogen te verminderen. ‘Ik stop de groene theezakjes in heet water en als het zo heet is als de huid van het model aankan, leg ik de zakjes op haar ogen.’ Het is de caffeïne in de thee die de zwelling zal verminderen. Na een paar minuten legt Yadim het zakje in ijswater om daarna opnieuw op de ogen aan te brengen om alles strak te maken.

 

Clipper Fairtrade Organic Tea, € 2,50, Clipper-teas.com

Clipper-teas.com

Probleem 5: doffe, oneffen huid

Probleem 5: doffe, oneffen huid

 

Breng een enzymenpeeling aan voor je aan je make-up begint. Het zal de huid oplichten, hydrateren en werkt als natuurlijke facelift. The best part? Het werkt in slechts 10 minuten!

 

Caudalie Glycolic Peel, € 23,80, Caudalie.com

Caudalie.com

Probleem 6: vette huid

Probleem 6: vette huid

 

Als je last hebt van een vette huid, gebruik dan een olievrije toner om de probleemzones instant te matteren.

 

Kiehl’s Ultra Facial Oil-Free Toner, € 18, Kiehl’s

Kiehl's

Probleem 7: droge, schilferige huid

Probleem 7: droge, schilferige huid

 

Schilfertjes en een oneffen structuur maken het extra moeilijk om je foundation uit te smeren. Om dit te vermijden, doe je een beetje Revitalizing Oil op een wattenstaafje en wrijf je het over de droge plekken. Je foundation of concealer zal nu veel beter en soepeler aan te brengen zijn.

 

Clinique Revitalizing Treatment Oil, € 45, Clinique.be

Clinique.be

Probleem 8: hangover huid

Probleem 8: hangover huid

 

‘Ik gebruik oxygen facials voor modeshows omdat huid zo geteisterd wordt tijdens Fashion Week’, vertelt make-up artist Troy Surratt. ‘Het geeft je een verfrissende, bijna baby-achtige textuur en verfijnt de porieën.’ Voor een quick fix, raadt hij de Bliss Triple Oxygen aan, het zal vergelijkbare resultaten geven zonder dat je een hele machine moet kopen.

 

Bliss Triple Oxygen Instant Energizing Eye Mask, € 55, BlissWorld.co.uk

BlissWorld.co.uk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '