https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Uit & thuis Kokossoep met tofoe

Kokossoep met tofoe

Een originele vegetarische maaltijdsoep.

Benodigdheden

* 4 dl kokosmelk
* 1 stengel citroengras
* 1 eetlepel rode currypasta (potje)
* 1 limoen
* 1 blokje groentebouillon
* 1 bloko tofoe (Alpro Soya)
* 2 sjalotten
* arachideolie
* 1 handvol verse basilicum

Zo maak je het

1. Snij de tofoe in blokjes van 1 cm en dep ze droog met wat keukenpapier.
2. Was de limoen, rasp de zeste, snij in twee en pers uit. Snij de sjalotten in dunne ringen.
3. Verhit arachideolie in de wokpan en laat de tofoeblokjes 3 minuutjes bruin bakken. Laat   ze daarna op keukenpapier uitlekken.
4. Voeg opnieuw een beetje arachideolie in de wokpan en laat de currypasta ongeveer 1 minuut bakken. Verkruimel het bouillonblokje in de pan. Voeg daarna de kokosmelk en 6 dl water toe. Breng zachtjes aan de kook en blijf roeren.
5. Halveer het citroengras en voeg het samen met de zeste en het sap van de limoen toe aan de soep. Laat nog 15 minuten koken op laag vuur. Snij de basilicumblaadjes in reepjes. Haal het citroengras terug uit de soep.
6. Verdeel de tofoeblokjes en sjalotjes over de soepkommen, schenk er de hete kokossoep overheen en garneer met de basilicumreepjes.

Personen – tijd – calorieën

2 personen – 35 minuten – 310 kcal/persoon.

Variatie-tip

Vleeseters kunnen de tofoe vervangen door gebakken kipblokjes.