Home Uit & thuis In dit bedrijf geven ze je ouderschapsverlof als je een puppy hebt

In dit bedrijf geven ze je ouderschapsverlof als je een puppy hebt

Het allereerste 'paw-ternity' leave programme in het Verenigd Koninkrijk

Shutterstock
Heb jij net een puppy in huis? Dan weet je hoe moeilijk het is om ’s ochtends afscheid te nemen als je naar je werk vertrekt. Hondenliefhebbers zullen dan ook héél gelukkig worden van volgend nieuwtje. In een Brits bedrijf krijgen werknemers betaald verlof als ze net een pup in huis gehaald hebben. Kunnen we dit dan nu ook bij ons invoeren?!

Bij Brewdog geven ze hun werknemers een week betaald verlof zodat ze kunnen thuisblijven met hun puppy. Zo kunnen ze ervoor zorgen dat het beestje zich helemaal thuis voelt en op zijn gemak is. Als jij moet gaan werken, is het dier helemaal alleen thuis en dat kan voor een jonge hond redelijk angstaanjagend zijn in het begin.
 

Is je week puppyverlof voorbij? Dan mag je je trouwe viervoeter zelfs meenemen naar de werkvloer. Medeoprichter van het bedrijf, James Watt, zegt alvast het volgende: ‘We willen onze werknemers laten weten dat ze extra tijd krijgen om ervoor te zorgen dat hun huisdier zich helemaal op zijn gemak voelt. Verder willen we ons personeel ook de beste voordelen geven die er zijn.’ En gelijk heb je, James!
 

Op hun hoofdkwartier zijn er momenteel dagelijks zo’n vijftig honden aanwezig, maar ook op hun andere locaties zal dit in de toekomst mogelijk zijn. Wil je op de middag een luchtje gaan scheppen? Dan kan je dit gewoon doen met man’s best friend aan je zijde.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.