Home Uit & thuis HOTSPOTS: 5 nieuwe cosy plekjes in Antwerpen om deze maand te ontdekken

HOTSPOTS: 5 nieuwe cosy plekjes in Antwerpen om deze maand te ontdekken

Van smoothiebowls tot cocktails

Hoera, Antwerpen is in korte tijd weer heel wat toffe adresjes rijker! Nu de dagen korter worden en de temperaturen dalen, is er niets zo gezellig als lekker knus binnenzitten. En waar kan je dat beter doen dan bij deze vijf cosy hotspots?

Lokal

Lokal is het nieuwe zusje van café-restaurant Bourla op de Graanmarkt. Net als bij Bourla kan je hier genieten van de verfijnde Frans-Belgische keuken met klassiekers als vol-au-vent en tomate-crevette, tegen betaalbare brasserieprijzen. Extra punten voor de uiterst smaakvolle inrichting, de supervriendelijke bediening en de prachtige huisstijl ontworpen door de Antwerpse Lien Van Deuren.
 
Waar?
Jan van Rijswijcklaan 1
 
Wanneer?
Maandag tot vrijdag: doorlopend open van 11u tot 23u (lunch tussen 12u-15u en diner tussen 18u-21u30)
Vrijdag en zaterdag: gesloten, enkel af te huren voor groepen tot 50 personen.

Meer info

 

Mercado

Nog even geduld en dan heeft België, in navolging van Barcelona en Kopenhagen, eindelijk zijn eigen overdekte foodmarket. In het oude postkantoor op de Antwerpse Groenplaats opent binnenkort Mercado, een foodie heaven waar je nieuwe smaken en innovaties zal kunnen ontdekken van over de hele wereld zoals sushiwraps van foodtruck Spoon & Co. en de unieke creaties van Bubble Waffle. In totaal komen er dertien foodstands, een wijn-, koffie- en cocktailbar, een hoofdbar, een bloemenkiosk en een shop. 
 
Waar?
Groenplaats 43
 
Wanneer?
Openingsweekend op 15 en 16 oktober. Mercado is een tijdelijk project. Het huurcontract van het gebouw loopt tot april 2017, maar als het een succes wordt, blijft de foodmarket permanent open. De openingsuren van Mercado zijn nog niet bekend. 
 
Meer info
 

Caffè Barbossa

Na maandenlange leegstand, bliezen Wolfram en Oskar Ghesquière het pand over café Korsakov aan het Mechelseplein weer nieuw leven in. Bij Caffè Barbossa kan je genieten van kwaliteitsvolle wijn, een uitgebreide selectie gins en cocktails en zuiderse tapas om duimen en vingers bij af te likken. Naast de menukaart maken de broers Ghesquière ook het verschil met het groene interieur én de originele achtergrondmuziek: geen doorsnee café-ervaring hier!
 
Waar?
Sint-Jorispoort 2-4
 
Wanneer?
Dinsdag tot zaterdag: 15u tot …
Zondag: 12u tot …
Maandag: gesloten
 
 

Butchers Coffee

’t Stad is weer een koffiebar rijker. Barista’s Dave Haesen en Paolo Guffens leerden de kneepjes van het vak in koffiebars over de hele wereld, maar kozen Antwerpen als locatie om hun eerste zaak te openen. De naam werd niet geheel toevallig gekozen, Butchers Coffee huist in een oude slagerij. Hier drink je de lekkerste koffiecreaties en als je geluk hebt, kan je ook proeven van deze goddelijke donuts
 
Waar?
Kasteelstraat 57
 
Wanneer?
Maandag tot vrijdag: 7u-17u
Zondag: 9u-18u
 
 

Divers

Wat?
Fastfood ongezond? Niet bij Divers. In dit supergezonde adresje heb je de keuze uit heerlijke versgemaakte smoothie(bowl)s, detoxsoepen en healthy zoetigheden zoals raw vegan cheesecake. Niet onbelangrijk: je kan bij Divers al ontbijten vanaf half 8 ’s ochtends. Gehaast? Alle gerechten kunnen op voorhand worden besteld en afgehaald. Geen excuus meer om snel een koffiekoek in je mond te proppen op weg naar het werk dus! 
 
Waar?
Volkstraat 9
 
Wanneer?
Dinsdag tot vrijdag: 7u30-17u
Zaterdag: 8u30-17u
Zondag en maandag: gesloten
 
Meer info
 

Meer hotspots in Antwerpen:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.