Home Uit & thuis Droomde je vannacht over water? Dit betekent je droom

Droomde je vannacht over water? Dit betekent je droom

Staat storm op zee gelijk aan storm in je hoofd?

Droom jij weleens van water en heb je altijd al willen weten wat dat betekent? Dan heb je na het lezen van dit artikel misschien wel eindelijk het antwoord waarop je al zo lang wacht.

Storm op zee = storm in je hoofd

Je beseft het misschien niet, maar de gedaante van het water kan symbool staan voor je emoties en gemoedstoestand.

Als je droomt over grote golven, een storm of zelfs verdrinking, kan het betekenen dat je je erg overweldigd voelt. Of dat nu op professioneel vlak is of in je persoonlijke leven, je bent heel erg bang voor iets. Je bent angstig omwille van een bepaalde gebeurtenis in je leven en de gevolgen ervan en deze zorgen verteren je. 

Je beseft het misschien niet, maar de gedaante van water kan symbool staan voor je emoties en gemoedstoestand. 
 

via GIPHY
Zie je jezelf in je droom echter rustig zwemmen in een groot meer of zwembad, dan zou dat net iets heel positiefs kunnen betekenen. Het symboliseert namelijk dat er een grote verandering heeft plaatsgevonden in je leven, maar dat je je hebt aangepast en dat je er vrede mee hebt. Zwem je tegen de stroom in, dan betekent dit dat je het moeilijk hebt om je aan te passen aan verandering. 
 
 Zwem je tegen de stroom in, dan betekent dit dat je het moeilijk hebt om je aan te passen aan verandering. 
 
Dromen dat je een douche of een bad neemt, is eigenlijk een teken dat je onderbewuste je wil vertellen dat je je negatieve gedachten moet leren loslaten. In je droom maak je jezelf vrij van deze opgekropte emoties en ‘was’ je ze als het ware van je af. 
 

via GIPHY

Koe bij de hoorns vatten

In welke gedaante water ook terugkeert, weet dat het erg vaak voorkomt dat mensen erover dromen. Als de dromen steeds terugkomen en je wil dat ze weggaan, dan zal je de koe bij de hoorns moeten vatten en je problemen onder ogen moeten zien. Dat is de enige manier om je hoofd vrij te maken en vredig te slapen. 
 
Bron: Pop Sugar
 
Lees ook: