https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/
Home Uit & thuis Dit zijn de favoriete boeken van de redactie

Dit zijn de favoriete boeken van de redactie

Net op tijd voor de Boekenbeurs

Corbis
Van 31 oktober tot en met 11 november kunnen alle boekenwurmen hun hartje ophalen op de Boekenbeurs in Antwerpen. Heb je nieuw leesvoer nodig? Ontdek dan de boekentips van onze redactie en trek met je wishlist naar de Antwerpse expo.

Redactie

Wie? Eindredactrice Evi

Lievelingsboek: De Engelenmaker, Stefan Brijs

Waarom? Dit boek kon ik níét wegleggen. Ik kon niet wachten om te weten wat er aan de hand was met de mysterieuze drieling van dokter Victor Hoppe.

de favoriete resto's van de redactie

Wie? Webdesigner Elke

Lievelingsboek: /

Waarom? Ik moet me schuldig maken aan het feit dat ik eerder een kijker dan een lezer ben. Geef mij dus maar reisgidsen of kookboeken boordevol prenten, ik word daar zo ontspannen van! Al jaren op mijn salontafel: Paris vs New York, een boek van grafisch ontwerper Vahram Muratyan die op een hilarische manier het enorme contrast tussen het leven in Parijs en New York vastlegt. Ik prefereer het boek, maar je kan hem ook volgen op zijn blog.

de favoriete resto's van de redactie

Wie? Webredacteur Isa

Lievelingsboek: The Beekeeper's Daughter, Santa Montefiore

Waarom? Omdat ik een sucker for romance ben en alleen maar blij word van cheesy verhalen. Als ik een boek heb uitgelezen, ben ik daar altijd even niet goed van. Ik kan ook niet meteen aan  een nieuw verhaal beginnen. Ik las The Beekeeper's Daughter op vakantie in één ruk uit. Zo schoon, zo ontroerend en zo hard iets voor jou als je ook zo'n romanticus bent als ik.

de favoriete resto's van de redactie

Wie? Marketingassistent Julie

Lievelingsboek: De kleurloze Tsukuru Tazaki en zijn pelgrimsjaren, Haruki Murakami
Waarom? Soms absurd maar zalig ontspannend.

de favoriete resto's van de redactie

Wie? Digitale coördinator Bert

Lievelingsboek: Mijn strijd, Karl Ove Knausgaard

Waarom? Zesdelige boekenreeks over het leven van de schrijver. Dermate gedetailleerd beschreven dat het lijkt alsof je er zelf bij was. Perfect voor een long read aan het strand of bij het haardvuur. Even helemaal weg van je eigen leven en ‘vlieg op de muur’ van een ander.

de favoriete resto's van de redactie

Wie? Moderedactrice Catherine

Lievelingsboek: Fear and Loathing in Las Vegas, Hunter S. Thompson

Waarom? Thompson is mijn literaire idool vanwege zijn gestoorde schrijfstijl en ongezouten meningen over de Amerikaanse politiek en maatschappij na de jaren 60. Fear and Loathing vertelt het verhaal van twee drugsverslaafde misfits die op zoek gaan naar de American Dream in de neon hel van Las Vegas. Het boek, oorspronkelijk in twee delen verschenen in Rolling Stone, is tegelijk hilarisch en wrang en heeft één van de beste openingszinnen aller tijden : We were somewhere around Barstow on the edge of the desert when the drugs began to take hold

de favoriete resto's van de redactie

Wie? Webredacteur Charlotte

Lievelingsboek: The Great Gatsby, F. Scott Fitzgerald

Waarom?Fantastisch geschreven, zoals niemand anders dat kan. En ondanks het trieste einde en de melancholische ondertoon doet het mij wensen dat ik eens één dag in die tijd zou kunnen leven. Alleen al om zo’n spectaculaire Gatsby-party mee te maken 🙂

redactie

Wie? Product Manager Gert

Lievelingsboek: Bonita Avenue, Peter Buwalda

Waarom? Zelden zo’n sterke debuutroman gelezen. Een hedendaags verhaal, zeer vlot geschreven en met een ingenieuze plot. Dit boek dwingt je om het in één ruk uit te lezen. Een echte must read!

Redactie

Wie? Chef eindredactie Lien

Lievelingsboek: Harry Potter, J.K. Rowling

Waarom? Omdat de plot zo fantastisch in elkaar zit. Omdat Rowlings fantasie zo schitterend eindeloos is. Omdat ik zo ontzettend meeleefde met de personages, wat erg vreemd is, aangezien het om tovenaars gaat.  Ik heb tijdens mijn opleiding massa’s literaire meesterwerken en andere klassiekers gelezen, maar geen énkele leeservaring komt in de buurt bij Harry Potter.

redactie

Wie? Eindredactrice Caren

Lievelingsboek: Eat, Pray, Love, Elizabeth Gilbert

Waarom: Nooit gedacht dat ik het zou zeggen, maar Eat, Pray, Love heeft me door een erg zware periode geholpen. Sinds ik dat boek heb gelezen, ben ik me bewuster van hoe het leven in elkaar zit, hoe de grond plots van onder je voeten kan verdwijnen, maar ook welke mindset ik op zulke momenten kan gebruiken. Ik herkende enorm veel van mijn trial & errors in de ervaringen van schrijfster Elizabeth Gilbert. Soms blader ik nog eens door het boek en sta ik er weer versteld van hoe zij alles wat ik in die moeilijke tijd voelde, zo goed op papier kon zetten. Mijn exemplaar staat dan ook vol markeringen. Oeps. 🙂

Veder: Bird Box van Josh Malerman. Wat een mindfuck was dat, zeg. De auteur is leadzanger bij een rockgroep, maar wat mij betreft: quit your day job, boy. Ik wil vaker op het puntje van mijn stoel gezet worden door jou.

redactie

Wie? Redactrice Lies

Lievelingsboek? The Fault in Our Stars, John Green

Waarom? Het verhaal op zich is bijzonder triest – jongeren die vechten tegen kanker maken zelden deel uit van een happy story – en toch heb ik echt zo vaak moeten schaterlachen toen ik het aan het lezen was. Wat het boek voor mij zo fantastisch maakt, is de manier waarop dingen zijn geschreven. Er was letterlijk geen énkele pagina waar ik niet blown away was door een zin of een dialoog. Zelfs de kleinste, onnozelste details waren vaak op een prachtige manier omschreven. John Green is one talented man.

Ontdek nog meer over de redactie