Home Uit & thuis Deze cheesecake met witte chocolade moet je nú meteen proberen

Deze cheesecake met witte chocolade moet je nú meteen proberen

To. Die. For.

Libelle-lekker.be
6 maart is White Chocolate Cheesecake Day; een feestdag naar ons hart. Cheesecake is op zich al hemels, maar voeg daar nog eens witte chocolade aan toe en je hebt een bommeke van formaat.

Ingrediënten

  • 250 g speculaas
  • 60 g boter (+ wat extra)
  • 3 eieren
  • 1 eidooier
  • 150 g fijne suiker
  • 200 g ricotta
  • 3 onbehandelde citroenen
  • 100 ml zure room
  • 1 el maïszetmeel
  • 175 g witte chocolade
  • 90 g poedersuiker
  • witte chocoladeschilfers
  • springvorm 24 cm diameter

Zo maak je deze cheesecake

  1. Verwarm de oven voor op 180° C. Beboter de springvorm. Smelt de boter en verkruimel de speculaas. Rasp de schil van 1 citroen en pers alle citroenen uit.
  2. Meng de speculaas met de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de bodem van de springvorm en druk goed aan. Zet in de koelkast.
  3. Klop de eieren met de dooier en de fijne suiker wit-schuimig. Meng met de ricotta, de geraspte citroenschil en het citroensap. Spatel er de room en het maïszetmeel door. Giet op de speculaasbodem en bak 1 uur in de oven. Laat afkoelen en bewaar 12 uur in de koelkast.
  4. Smelt de chocolade au bain-marie. Roer er de poedersuiker door en eventueel wat water tot je een glad glazuur krijgt. Giet over de taart in de vorm en strijk glad. Zet nog 4 uur in de koelkast.
  5. Ontvorm en decoreer met chocoladeschilfers.
Bron: Libelle-lekker.be

Nog meer recepten

RECEPT: Nutella-fruitflensjes

RECEPT: chocomoussetaart met Oreo

RECEPT: light pizza met filodeeg

RECEPT: cava cocktail en hapje

RECEPT: Nutella-cheesecake

RECEPT: skinny carbonara