Home Uit & thuis De selectie van de nieuwe ‘De Mol’-kandidaten is begonnen

De selectie van de nieuwe ‘De Mol’-kandidaten is begonnen

Wie wordt de nieuwe Gilles?

VIER
Op de Facebookpagina van VIER-medewerkster Kelly Van den Bleeken staat: 'We zijn weer vertrokken.' Ze heeft het daarbij over de selectieprocedure voor het nieuwe seizoen van 'De Mol'. Wie treedt in de voetspoeren van Gilles, Hanne, Cathy en co.?

Vorig jaar hadden meer dan 3000 mensen zich ingeschreven voor 'De Mol'. Slechts tien kandidaten werden geselecteerd. Dat is dit jaar niet anders. Om tot dat aantal te komen, doorloopt het selectieteam een erg uitgebreide selectieprocedure. In een eerste fase motiveren de geïnteresseerde kandidaten hun keuze aan de hand van een vragenlijst. Er wordt onder meer gepeild naar de geaardheid van de kandidaten, hun genânte ervaringen, enz. De sollicitanten moeten ook een filmpje meesturen waarin ze zichzelf kort voorstellen.

 

Buikgevoel

Na een eerste grove selectie blijven ongeveer 120 potentiële kandidaten over. Die worden allemaal uitgenodigd voor een gesprek. De selectie van de uiteindelijke tien 'De Mol'-kandidaten gebeurt vanaf dan vooral op basis van mensenkennis en buikgevoel. En ook het geslacht van de kandidaten is van belang, want de makers moeten uiteindelijk evenveel mannen als vrouwen overhouden.

Bron: www.demorgen.be

Lees ook:

Fan van 'Grey's Anatomy'? Dan vind je deze 10 toppers op Netflix vast ook leuk!

5 hartstochtelijke films op Netflix om met je lief naar te kijken