Home Uit & thuis Dé oplossing voor een rainy summer

Dé oplossing voor een rainy summer

Corbis
Hoera, zomer! Of niet? Die donkere wolken en onophoudelijke regen doen denken aan een herfstdag in oktober. Er zit dan ook niks anders op dan jezelf in de sofa te nestelen met a) een fleecedekentje b) een kommetje (of zak) chips c) een goede film op televisie.

Tv-tip: Jennifer's Body

Jennifer's Body

Wat? De knappe cheerleader Jennifer en haar beste vriendin, het nerdy muurbloempje Needy, ontsnappen na een rockconcert ternauwernood aan een uitslaande brand. De volgende ochtend is Jennifer niet meer dezelfde. Plots is ze veranderd in een demonische mannenverslindster die elke schooljongen in haar netten probeert te strikken. Zelfs BFF Needy is niet meer veilig voor Jennifers niet te stillen honger naar seks.

Zeker kijken want … Hollywoodbabes Megan Fox en Amanda Seyfried laten zich van hun beste kant zien in deze sexy horrorkomedie voor tieners: seksbom Fox als de wulpse cheerleader, Seyfried als de brave boekenwurm. En hoewel deze Twilight voor jongens maar weinig om het lijf lijkt te hebben – net als Megan Fox in haar allereerste hoofdrol, schetsen de scherpe dialogen uit de pen van scenariste Diablo Cody (Juno) en de goede cast toch een goed beeld van de horror van het tienerleven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Jennifer's Body – 2BE – dinsdag 15 juli, 20.35

Tv-tip: Bel Ami

Bel Ami

Wat? Wat gebeurt er wanneer je een knappe ex-soldaat dropt in een wereld vol rijke vrouwen op zoek naar opwinding? Voor een enkeling leidt het naar ware liefde, een ander denkt allicht meer aan eenmalige pleziertjes. Georges Duroy (Robert Pattinson) gebruikt zijn charmes vooral om de top van de Parijse bourgeoisie te bereiken…

Zeker kijken want… na de Twilight-films hadden we al zo'n vermoeden: Robert Pattinson op verleidingspad is onstopbaar. Mochten we dat al willen tenminste. En het Parijs aan het eind van de achttiende eeuw, met zijn bonte feesten, kleurrijke jurken en hoffelijke mannen, is precies het decor waarin we de ladykiller zijn kunsten graag zien etaleren. In het pikante kostuumdrama Bel Ami mag hij onder meer Uma Thurman, Kristin Scott Thomas en Christina Ricci om de vinger winden.

Bel Ami – Vijf – donderdag 17 juli, 20.35

Tv-tip: Super 8

Super 8

Wat? Blu-ray heeft bijna de dvd vervangen, die op zijn beurt de VHS-cassette wegconcurreerde eind jaren 90. Nóg vroeger, in de obscure sixties en seventies, was er Super 8. Regisseur J.J. Abrams (Lost, Star Trek) schoot er in zijn kindertijd zijn eerste filmpjes mee. Als tiener werd hij zelfs ingehuurd door Steven Spielberg om diens persoonlijke archief te restaureren. In de sf-film Super 8 brengen beide heren een ode aan deze vervlogen periode.

Zeker kijken want… Super 8 mag dan overladen zijn met indrukwekkende special effects, het blijft in essentie een nostalgische trip naar de magische jeugdjaren, in de geest van Spielberg-klassiekers als E.T. en The Goonies. Fans van jeugdsentiment en/of de betere familiefilm kunnen deze dus maar beter niet missen. Lang leve de kindertijd!

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Super 8 – VTM – zaterdag 19 juli, 21.00