Home Uit & thuis ‘De Mol’: aflevering 6 onder de loep

‘De Mol’: aflevering 6 onder de loep

'Davey die 'gokt' dat Doornroosje 120 jaar sliep... Seriously? Al zouden wij gerust 120 jaar willen slapen, moesten we nadien gewekt worden door een Davey-zoentje...'

VIER
De laatste afleveringen van 'De Mol' leken puur te draaien om de hartslag van de kandidaten de lucht in te jagen. Hoog tijd om de kandidaten weer de volledige controle over hun hartslag te leren krijgen, dus.

De voorlaatste aflevering voor de finale draait volledig om gedwongen rust. Enkel de combinatie van kalmte en pure concentratie kan vandaag geld in het laatje brengen. 'Kalmte kan u redden', zoals Tom Lenaerts het zou zeggen.

DAG 13

De vijf kandidaten hebben in totaal slechts tien minuten de tijd om de vlag die bij hun bagage hoort te analyseren in een luchtbel die zich drie meter onder het oceaanoppervlak bevindt. Dan is de zuurstof die zich in de bel bevindt opgebruikt. Slagen ze erin om de vlag onder hun naam perfect te memoriseren, dan kunnen ze nadien hun bagage opduiken én winnen ze 2000 euro. Slagen ze er niet in, is wie zijn bagage niet wist op te duiken, zijn bagage tot aan het einde van de reis kwijt en komt er geen 2000 euro bij de groepspot.

wi

Sam en waterende Davey memoriseren de onderwatervlaggen zonder al te veel problemen. Bij de gebadmutste Annelies treden er jammer genoeg meer complicaties op. Annelies schiet onder water in paniek. Wanneer Annelies het wateroppervlak met behulp van een duiker weer bereikt, begroet ze haar medekandidaten met een oerkreet. Het geluid van pure overleving!

Nadat ook Eline en Robin hun vlaggen snel en efficiënt memoriseerden, heeft Gilles nog raadseltje voor de kandidaten in petto. Ze bevinden zich ondertussen al bijna twee weken in Zuid-Afrika, maar de vlag van het land? Die lijkt zelfs voor de verdubbeling van de prijzenpot niet meer boven water te komen. De groep kan hierdoor de prijzenpot niet verdubbelen. Iedereen viste zijn bagage foutloos op. De groepspot is € 2000 dikker.

Opvallend? Dat Robin bewees op enkele seconden een hele vlag te kunnen memoriseren, maar de echte kleuren van de Zuid-Afrikaanse vlag niet kende, ook al had hij ze voordien met Davey vanbuiten zitten blokken. Waar is dat fotografische geheugen heen, mannen?

Dat ook onze lieve vrienden een pakske kunnen roddelen. Over Daveys soms net iets té dominante persoonlijkheid, bijvoorbeeld.

DAG 14

Levenslessen in de ochtend voor Sam: eet je 'een crèmeke' als ontbijt, dan zijn je maagkrampen je eigen dikke vette schuld. Tijdens de eerste opdracht van vandaag moeten de kandidaten hun hartslag sturen en op die manier quizvragen beantwoorden. Hoeveel jaar sliep Doornroosje? Sam, Eline en Robin weten hun hartslag tussen de 97 en 103 te krijgen en zorgen samen voor 600 euro.

el

Robin en Eline brengen dankzij de stelling van Pythagoras nog eens 400 euro in het laatje. Annelies zong zich van je 'zeven maal zeventig maal' tot het juiste antwoord op de volgende vraag, maar kreeg haar opgejaagde hartslag niet onder de 70 slagen per minuut. Eline bleef rond de 120 (!) hangen en Sams hartslag leek dan weer comateus de laagte in te duiken. Sam sloeg er als enige in zijn hartslag rond de 70 slagen per minuut te krijgen en zorgde zo voor 200 euro extra in de groepskas. Robin kreeg de teller dankzij de laatste vraag op 1400 euro.

'Kende gij de website van de Vlaamse Duivenmelkersbond?' Als openingszin kan dat tellen, Sam!

sa

Wie dacht dat de 1400 euro al binnen waren, had het grondig mis. Na bijna twee weken onder één dak te leven met een anonieme Mol, wordt het hoog tijd om hem eens te ontmoeten… in het donker. Elke kandidaat krijgt drie minuten met de Mol, inclusief gevatte uitspraken. Stijgt de hartslag van de kandidaat tot meer dan 10 slagen boven zijn rusthartslag, dan mag de Mol € 200 uit de winstpot grissen. Een opdracht die té spannend en zenuwslopend is voor de kandidaten en bijgevolg grandioos mislukt. Uiteindelijk kaapt de Mol de gewonnen € 1400 volledig weg. Foei!

Opvallend? Davey die 'gokt' dat Doornroosje 120 jaar sliep… Seriously? Al zouden wij gerust 120 jaar willen slapen, moesten we nadien gewekt worden door een Davey-zoentje…

Dat drie van de vijf kandidaten de stelling van Pythagoras niet kennen… Dat doet pijn in ons wiskundehart.

Zowel Davey als Annelies beantwoordden geen enkele vraag juist.

Robin die een potentiële mollentip deelde door te benadrukken dat Eline Monitor bij Out of Limits is.

Annelies die dankzij het fluiten van Shosholoza als enige niets uit de prijzenpot liet stelen.

'Heeft de Mol geslapen in de caravan?' Die vraag sloeg onze vijf vrienden met verstomming. Welke caravan? Dat schreeuwt om een nieuwe opdracht… De vijf kandidaten moeten van punt A naar punt B rijden met een caravan achter de auto bevestigd. Één klein detail: de auto mag enkel rijden wanneer een van hen ligt te slapen in de caravan, en ja, dat wordt uiteraard nauwkeurig gecontroleerd door een monitor. Hebben er minstens twee kandidaten geslapen tijdens de rit en hebben ze maximum 10 minuten gereden zonder dat er iemand sliep, verdient de groep 3000 euro.

sl

Slaapkoning Robin begint aan de slaapopdracht. Annelies geeft zijn slaappatroon aan met een lichtschakelaar. Maar hoe kan ze in godsnaam weten of Robin slaapt? 'Ik voel u duwen. laat mij toch gewoon vijf minuten liggen.' Robin is het alvast niet eens met Annelies' werkwijze. Ondertussen blijven Davey en Eline disucssiëren als een oud stel. Heel wat 'geschobber' verder geeft Robin het op. Slaapkop Sam lijkt zijn ogen niet meer open te kunnen houden op de achterbank en lost Robin af. Een verloren zaak. Hij doet geen oog meer dicht. Davey beweert vroeger nog bij zijn vader in de rijdende camion geslapen te hebben en lost slapeloze Sam af. Hij valt meteen in slaap. Ook Sams ogen vallen weer toe en Annelies ligt te knorren in de caravan.

Opvallend? Annelies wil per se in de caravan zitten. Zou ze de schakelaar stiekem aan willen zetten zonder dat de persoon in de caravan slaapt? Bovendien ligt ze nadien zelf te knorren… Goede waker!

Davey die voorstelt om al te beginnen rijden wanneer Robin nog niet slaapt. Vrouwlief Eline was het daar duidelijk niet mee eens: 'Ow ow ow, dat zijn gevaarlijke praktijken. Daar zou ik al niet mee beginnen, ze!' Een mollenvoorstel, Davey?

DAG 15 (SPOILER ALERT!)

De opdracht is niet geslaagd. Annelies heeft 9 minuten wakker in bed gelegen… wéér overdreven verdacht. Een bittere pil in de ochtend… Wie mag er niet mee naar Johannesburg? Davey krijgt groen licht. Ook Eline krijgt een groen scherm. Sam krijgt rood en neemt afscheid met de woorden: 'Ik gun het ze allemaal. Stuk voor stuk.' Heel wat terechte kroppen in de keel… Ook bij ons.

sa

Prijzenpot: € 21.000

Tot volgende week, liefste mollenvangers!