Home Uit & thuis BEWEZEN: katten verkiezen menselijke aandacht boven alles

BEWEZEN: katten verkiezen menselijke aandacht boven alles

Maar dat wisten de cat ladies onder jullie natuurlijk al langer.

Pexels
Ben jij een kattenmens? Dan hebben we goed nieuws. Uit Amerikaans onderzoek is namelijk gebleken dat jouw kattenliefde er geen onbeantwoorde is. Heel wat katten blijken namelijk ook – euh – mensenkatten te zijn. Oef!

De Amerikaanse Oregon State University voerde een wetenschappelijk onderzoek naar de liefde die katten al dan niet voelen voor mensen. En wat bleek? Die liefde is groter dan we zouden denken.

De onderzoekers gaven 38 katten de keuze tussen drie mensen, drie verschillende etenssoorten, drie leuke kattenspeeltjes en drie aantrekkelijke geuren waaronder de geur van een woestijnrat en die van kattenkruid. Het resultaat? 37% van de katten verkoos eten, 11% ging voor de speeltjes en slechts één kat werd het meest verleid door de geuren. Maar liefst de helft van de katten verkozen menselijk gezelschap.

Leuk nieuws voor de cat ladies onder jullie, maar een steekproef van 38 katten… Die is naar onze bescheiden mening bijzonder triest en niet echt representatief. We nemen de resultaten dus eerlijk gezegd met een korreltje zout.

Meer over katten:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.