Home Uit & thuis 10 tips om je job op te leuken

10 tips om je job op te leuken

Een dipje op het werk? Wij geven raad!

We all agree: ’s morgens is het niet altijd even makkelijk om goedgezind op te staan. En zéker niet als je een lange dag op het werk voor je hebt. Dankzij deze tips overleef je de werkdag met een goed humeur.

1. Kies voor gezond

Haal je zonder snoep of koffie maar moeilijk het einde van je werkdag? Schakel liever over op energierijkere tussendoortjes. Koekjes en cafeïnerijke dranken verbeteren je concentratie niet. Een stuk fruit of wat noten daarentegen zullen je wél vooruit helpen.

brocc

© Giphy

2. Durf pauze te nemen

Wanneer je een hele waslijst aan deadlines te halen hebt, durf je weleens aan je bureau te lunchen. Niet doen, want pauzeren is een must. Hoeveel werk je ook hebt, nadien ga je er weer dubbel zo hard tegenaan.

3. Hou vast aan de 90-10-regel

Deze tip geldt niet enkel op het werk. Het leven bestaat voor 10% uit wat je overkomt en voor 90% uit hoe jij op die situaties reageert. Hoe goed of slecht je dag is, hangt dus grotendeels van jezelf af. Trek je de vreselijk onterechte commentaar van je baas dus niet aan. Iedereen kan met het verkeerde been uit bed stappen, toch?

4. Ga voor afwisseling

Als je continu hetzelfde werkje moet doen, probeer er dan zelf wat afwisseling in te brengen om het interessant te houden. Wees creatief met je lunch of haal je koffie in de ochtend niet altijd bij dezelfde bar. Zo ziet je dag er elke keer een beetje anders uit en hou je je brein creatief.

change

© Giphy

5. Maak er een gezellig plekje van

Als je acht uur per dag op dezelfde plaats zit, is het zo veel leuker om op een echt 'eigen' plekje te zitten. Een foto, een kaartje, een kaars, bloemen… Kleed je bureau aan zoals je zelf wil, en je zal je meer op je gemak voelen op het werk.

6. Blijf lachen!

De belangrijkste tip? Lach zo vaak als je kan! Het is fijner voor je collega’s én voor jezelf. Door een positieve houding aan te nemen, trek je ook positiviteit aan. Een glimlach op je gezicht doet wonderen.

7. Zorg voor genoeg uitdaging

Ben ik blij met mijn job? Voel ik me goed op de werkvloer? Krijg ik genoeg uitdagingen voorgeschoteld? Dat zijn vragen waar je het best eens bij stilstaat. Kan je er niet volmondig ‘ja’ op antwoorden? Dan is het tijd voor een gesprek met je werkgever over je toekomst, óf misschien wel voor een andere job.

8. Geef schouderklopjes

Altijd leuk als je complimentjes krijgt over je nieuwe schoenen of die ene deadline die je net op tijd hebt gehaald. Maak er een gewoonte van om ook zelf dagelijks een flinke dosis vriendelijkheid rond te strooien op het werk. Echt, iedereen wordt er vrolijker van.

danku

© Giphy

9. Denk out of the box

Om niet vast te roesten in je stoel, is het belangrijk over nieuwe dingen te blijven nadenken. Stel jezelf open voor nieuwe ideeën van collega’s en kom zelf ook met originele voorstellen. Wedden dat het jou én je baas blij maakt?

10. Blijf in beweging

Zit jij van negen tot vijf aan een bureau? Strek dan zeker af en toe de benen. Wij lieten op de redactie een knappe fitnesscoach langskomen, en die heeft ons enkele ideale bureaumoves getoond. De filmpjes daarvan vind je op ons Youtubekanaal!

Nog meer tips:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.