https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Arkasha woont in Antwerpen, Anaïs in New York. Ze schrijven elke week afwisselend een brief naar elkaar.

Arkasha: ‘Blij dat het met deze nieuwe column dan toch iets is geworden tussen jou en Flair’

De redactie

Arkasha woont in Antwerpen. Haar leven bestaat uit e-mailen, mealpreppen en webinars kijken. Over de spannendere dingen schrijft ze naar Anaïs, die in New York woont.

‘Ken ik je niet van ergens? Ben jij geen Flairmodel?’ In de aula van ons eerste jaar aan de universiteit in Antwerpen ging ik bewust naast je zitten. Je zag er wel tof uit, vond ik. En knap. Jongens toch. Met zo iemand wilde ik wel vrienden worden. Je zei: ‘Je hebt een toffe pennenzak’ terug. Ieder z’n troeven. Bleek dat je de nicht van een middelbareschoolvriendin was. We hadden elkaar al eens ontmoet. Al spoorde ik je later aan om wel degelijk naar een modellenbureau te stappen. Je zou wat later ook effectief in Flair verschijnen, al was het maar één keer. Jij met je lange benen en al je ongemakkelijkheid.

De tranen die je op mijn schouder huilde, waren een voorbode voor de eerlijkheid, oprechtheid en warmte waaruit onze vriendschap is opgetrokken.

Tijdens een pauze van een van die eerste lessen gingen we een luchtje scheppen. Je vertelde me dat je een paar maanden eerder een van je beste vriendinnen had verloren aan een ongeluk. We kenden elkaar amper, maar ik aaide de onwennigheid al troostend aan je mouwen af. Je pakte me vast en excuseerde je voor je emoties, maar ik vond het een eer dat je me al zo snel in vertrouwen nam. De tranen die je daar en toen op mijn schouder huilde, luidden onze innige band in. Ze waren een voorbode voor de eerlijkheid, oprechtheid en warmte waaruit onze vriendschap is opgetrokken. Het rauwe verdriet en de lelijke kantjes van het leven hebben we nooit geschuwd. Als er één ding is wat we goed kunnen, is het taboes doorbreken. Al is er minstens evenveel plaats voor roddels, excessen en flauwe grappen.

Intussen zijn we volwassen, jij en ik. Of dat laten we toch uitschijnen, want het leven blijft maar puberale avonturen over ons uitstrooien, zowel mooie als moeilijke. Een jaar geleden verhuisde jij na een resem amoureuze hoogtes en laagtes voor de liefde naar New York. Maar over je internationale omzwervingen, douanecontroles en quarantaines laat ik je liever zelf vertellen. Ik woon na mijn jaren in Barcelona al een tijdje weer in Antwerpen. Van hier uit zal ik je tweewekelijks schrijven over wat er gebeurt in onze gezamenlijke havenstad. Mijn brief met de Red Star Line meegeven hoeft niet, want die verschijnt gewoon in Flair, afgewisseld met de jouwe. Waarover die brieven zullen gaan, kan ik nog niet voorspellen. Het hangt af van wat we in onze respectievelijke steden meemaken. Momenteel bestaat mijn leven uit e-mailen, mealpreppen met het simpelste boek van Ottolenghi en het bingen van businesswebinars, maar gelukkig ook uit wielrennen, frieten eten op vrijdag, dansen voor de microgolf, hier en daar een date en daarover boeiende gesprekken voeren met mijn twee geweldige huisgenoten. Je hoort er nog over. Ik ben blij dat het met deze nieuwe wisselcolumn dan toch iets is geworden tussen jou en Flair. En ik ben blij dat ik er ook nu weer voor iets tussen zit.

Tot schrijfs,

Arkasha

 

Leer onze nieuwe columnisten Arkasha en Anaïs al een beetje kennen in hun vlog!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Flair België (@flairbelgie)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content