Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Eva's dochter heeft een nieuwe favoriete animatiefilm ontdekt: 'Luca', waarin een Vespa symbool staat voor de ultieme vrijheid.

Eva’s edito: ‘Ik stapte op de brommer en ongeveer drie seconden daarna: knál!’Mijn dochter heeft een nieuwe favoriete animatiefilm ontdekt. ‘Luca’. En ik ben daar best blij om. In plaats van zeemzoete prinsessenliedjes klinken er nu Italiaanse zomerdeuntjes door het huis. En in plaats van een eenhoorn wil ze nu een Vespa. Want die Vespa staat in de film symbool voor de ultieme vrijheid.


Je kan overal waar je wil naartoe en beleeft de beste avonturen. Mijn man droomt lustig mee. Want stel je voor hoe heerlijk het daarmee door de straten zoeven is, dat is toch vakantiegevoel op twee wielen? Ik help mee aan de droom. ‘Ja, mama heeft ooit op vakantie ook op een brommertje rondgereden.’ Hoe dat afliep, hoeft niemand echt te weten. Toch? Allez dan, omdat jullie het zijn.

Je moet weten, ik ben niet van de handigste. Op een fiets weet ik me goed te redden (één enkel incidentje met de tramsporen in Antwerpen niet te na gesproken), maar gemotoriseerde voertuigen zijn niet echt mijn ding. Over mijn rijangst raakte ik ondertussen compleet heen, maar ik blijf toch een grote fan van met trein, taxi, tuktuk of het liefst nog gewoon te voet ergens heen gaan. Ik wist dus wel dat ik niet dé beste chauffeur zou zijn toen we op vakantie met vrienden in een zonnig oord een brommertje huurden voor de dag.

Was het de zon? Waren het de lieve gezichten van de verhuurders die me alle knopjes met een aanstekelijk enthousiasme toonden? De groepsdruk? Ik zou het eerste ritje wel doen, maar eerst even testen op de oprit van het hotel. Helmpje op, foto op de brommer. En dan: start! En ongeveer drie seconden daarna: knál. Ik was tegen het muurtje naast de oprit gereden. Te snel opgetrokken.

Ik was te verbouwereerd om de pijn te voelen, maar mijn hele linkerkant was één grote schaafwonde. Dat zouden prachtige vakantiefoto’s worden. De verhuurders bleven lief: ‘Dit gebeurt de hele tijd, hoor!’ De bluts in de brommer werd verborgen onder een nieuwe vrolijke sticker. De bluts in mijn ego is nooit helemaal weer uitgedeukt.

Achter de schermen

Chantal de dalmatiër

Chantal de dalmatiër

Chantal de dalmatiër

Dé sterren van onze modeshoot op blz. 26 in Flair? Model Romi en
Chantal de dalmatiër! © Morgane Gielen

Glamping en brunch

Glamping en brunch

Glamping en brunch

Redactrice Ysaline vierde de 40ste verjaardag van Essie met
glamping en brunch in Barn 64 in Brasschaat.

Twee extra gaatjes

Twee extra gaatjes

Twee extra gaatjes

Ook chef reportage Elisabeth ging voor twee extra gaatjes in haar
oor. Het resultaat ontdek je op blz. 48 in Flair.


Lees Flair in onze app


Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '