Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marie Monsieur

‘Uitspreken waar je naartoe wil, is een heel krachtig iets', vindt Eva.

Eva’s edito: ‘””Ik wil de leading lady van VRT worden””, zei Siska. Geweldig vond ik dat’

Een fragmentje uit een televisie-interview met Siska Schoeters ging onlangs het internet rond. Onder andere haar uitspraken over plusouder zijn vielen op, maar ze zei ook nog iets anders.


Gevraagd naar haar verdere ambitie sprak ze zonder aarzelen: ‘Ik wil de leading lady van VRT worden.’ Er volgde een glimlach, maar geen zenuwachtig lachje om de uitspraak milder te maken. Nee, ze meende het. Geweldig vond ik dat. En op zich ook weer vreemd dat ik het hoegenaamd bijzonder vond dat een vrouw dat onomwonden deed, ambitie tonen.

Kim Clijsters kondigt een derde comeback aan. Ook niet aarzelend of zich al op voorhand verontschuldigend over het feit dat het misschien ook niet lukt.

Waarom gebeurt dat eigenlijk nog steeds zo weinig? Uitspreken wat je graag wil bereiken, waar je naartoe wil en wat je net niet wil is een heel krachtig iets. Het helpt je op weg. En toch doen we het niet zo vaak als mannen. Omdat het arrogant zou overkomen, omdat mensen het ons niet zouden gunnen of omdat we dan extra kritisch bekeken worden.

Wat zou helpen, is een roedel andere dappere vrouwen om je heen. Vrouwen tegen wie je die ambitie zonder aarzelen mag uiten en die je nog zullen helpen om je doel te bereiken ook. Een wolfpack, noemt topsporter Abby Wambach het deze week in Flair: ‘Een vrouw die in zichzelf gelooft, ergens goed in is en zonder zich te verontschuldigen uitkomt voor haar talent, is het meest inspirerende dat je je kan voorstellen.’ Ik denk dat ik haar boek ga kopen...

Achter de schermen bij Flair:

Magie in het park: in het Rivierenhof loopt nog tot 11 november een mooie lichtwandeling De Grote Schijn.


Is er toch één voordeel aan dat vroeg donker worden.

Redactrice Elke ging op verkenning in Eindhoven. Vlakbij en toch verrassend.


Ontdek haar beste tips en adresjes nu op flair.be.

Een nieuw adresje waar ik verlekkerd op ben, vlak bij mij thuis: chocolatier Elisabeth opende een vestiging in Antwerpen.


[td_smart_list_end]

Je leest Eva’s edito elke week online: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '