Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marie Monsieur

'Psychische klachten taboe? Nee. Die lijken me heel normaal', besluit Eva. Je leest er deze week alles over in Flair.

Eva’s edito: ‘””Ik denk niet dat ik dit alleen kan””, zei ik. Het antwoord van de dokter is me altijd bijgebleven’

‘Ik denk niet dat ik dit alleen kan.’ Ik zat bij de huisdokter, die me normaal gezien maar een paar keer per jaar ziet voor een voorschrift bij een heel acute buikgriep. Maar nog nooit had ik zo’n – voor mij – vage klacht geuit. Iets in mijn leven had me zoveel pijn gedaan dat elke dag als overleven voelde.


Ja, ik ging nog naar het werk. Ik haalde elke deadline. Ik ging uit. Maar als ik thuis alleen was, bleef mijn brein met 200 per uur draaien. Ik probeerde te rationaliseren wat er gebeurd was en hoe ik daar het snelste weer zou uitkomen. Om supersterk te staan. Want ja, what doesn’t kill you makes you stronger, right?

Je omgeving helpt je daar graag bij. ‘Misschien moet je eens op vakantie?’ Worst. Holiday. Ever. Zonde van de vakantiedagen. ‘Zoek anders een leuke hobby.’ Serieus?

De conclusie was na een maand worstelen in het donker duidelijk: ik kan dit niet alleen. En toen sprak mijn dokter, een heel heldere, sterke vrouw die allesbehalve zweverig en vaag is, het zinnetje dat me altijd is bijgebleven. ‘Ja, dat lijkt me heel normaal.’

Normaal dus. Niet gek, niet zwak, niet hysterisch. Het was normaal dat deze psychische pijn te zwaar was om alleen te dragen. Dus kreeg ik hulp. Twee keer per week ging ik met een professional praten. Tot het licht weer aanging. Tot de sessies meer op filosofische discussies leken waar we beiden van genoten, maar waar de dokter moeilijk geld voor kon blijven aanrekenen. Psychische klachten taboe? Nee. Die lijken me heel normaal.

Achter de schermen bij Flair:

Ik testte als wenkbrauw-groentje (lees: ik wax, kam, kleur, fixeer ze nooit) de nieuwe trend: brow lift.


Hoe dat afliep, lees je binnenkort op onze website.

Hoe lief! Marie Stella Maris liet onze naam op een fles printen om ons te bedanken voor een artikel.


Sneak peek! Voor de kerstperiode lanceren we een gewéldige Flaircollectie in een online shop.


Drop 10/12![td_smart_list_end]

Je leest Eva’s edito elke week online: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '