Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Joost Govers

Deze week ontdek je in Flair hoe je je krullen doet schitteren.

Eva’s edito: ‘Op school werd ik met “poedel” nageroepen, en mijn kapper knipte een coupe octopus’

Ysaline Pollet

Met de jaren zijn ze wat uitgezakt. De fut is er wat uit en ze hangen wat lager, met minder veerkracht. Mijn krullen dus. Maar als puber had ik ze volop: een koppige bos spiraalkrullen. In Flair ontdek je deze week hoe je je krullen doet schitteren.


Ik was allesbehalve blij met mijn krullen. Het week erg ver af van het schoonheidsideaal toen: dat was glad, glanzend en nog het liefst in een strakke bob. Op school werd ik weleens met ‘poedel’ nageroepen. Ik wist dus helemaal niet wat ik met die krullen moest aanvangen. Vaak temde ik ze gewoon in een dot en zag je alleen nog aan de ontsnapte kroeshaartjes rond mijn kruin dat er leven in dat haar zat.

Ook de kapper van ons dorp wist er geen blijf mee. Hij knipte steevast een coupe octopus: zo’n dikke laag rond mijn oren – opgeknipt, weet je wel – en dan een lange nekmat. Daarna ging hij alles te lijf met de haardroger, waardoor ik als Cindy Lauper na een bijzonder vermoeiend optreden het salon verliet. In tranen. Ik verslond beautyartikels, maar over krullen vond ik weinig. Behalve dat je ze vooral graag moest zien en dat Julia Roberts er toch ook mooi mee stond. Ja, makkelijk als je altijd een haarstylist op speed dial hebt.

Pas toen ik naar de stad verhuisde, ging het beter. De kappers daar kregen veel diversere haartypes in de stoel en they know their curls. Ik leerde over dagcrème voor je haar (nog steeds mijn gouden tip!), over co-washing en dat laagjes in krullen nooit te kort moeten zijn. Daaaag octopus!

Ik ben nog steeds een beetje waakzaam wat kappers betreft en mijn steiltang werd een trouwe vriend. Maar ik mis die krullenkracht van toen wel. Geen wonder dus dat beautyredactrice Charlotte honderden antwoorden kreeg op haar oproep voor curly girls. Want krullen zijn prachtig en je hoeft ze helemaal niet te temmen. Let them shine, met de tips van experts, want meisjes met krullen weten het beste hoe je krullen verzorgt.

Flair Summer Giveaway


De afgelopen weken kreeg je telkens bij je Flair een leuk cadeautje. Deze week sluiten we onze Summer Giveaway bijzonder feestelijk af. En dat wil zeggen: een gratis flesje Batida de Côco bij je Flair van deze week!

Lees Flair in onze app


Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '