Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Je vrienden en familie laten zien dat je hen graag in je leven hebt, kan ook zonder samen rond een kalkoen plaats te nemen.'

Eva’s edito: ‘Kerst zal anders zijn, maar we zitten niet helemaal zonder mogelijkheden’

Nu al kerst?


 Ho ho ho, dit moet zowat de meest verwarrende aanloop naar de feestdagen ooit zijn.


Kerst is sowieso altijd een beetje een vreemde periode als je voor lifestylemagazines werkt. Wij worden namelijk heel wat vroeger dan gewoonlijk al bedolven onder de slingers, kerststronken en glittersokken. Waardoor ik meestal tegen eind december al met een flinke indigestie zit en niet heel veel fut meer heb om te feesten.

Dat zou dit jaar toch wel anders zijn, niet? Want hoe kunnen we nu feesten zonder Miss Rona op de gastenlijst te zetten? Maar niemand lijkt diegene te willen zijn die onze kerst steelt. Dus gaan alle merken dapper door. ‘Jij wordt de ster van de avond! Outfits om in te stralen! Kook de lekkerste hapjes! Een feesttafel om van te dromen! All you want for Christmas… is US!’ Dat roepen alle merken me vanuit mijn mailbox en de strategisch ingezette reclameboodschappen online toe. Ook de collega’s van buitenlandse magazines volgen. Hun kerstedities liggen al in de winkel te schitteren en doen dromen van zorgeloze winterwondermomenten bij een perfect gedecoreerde boom. Het is alsof die ‘andere realiteit’ eventjes niet bestaat.

Die boom zal er komen. Met extra veel glans en glitter erin. En natuurlijk ga ik me opkleden. Dat blijft toch gewoon superleuk, ook in je bubbel?


En eerlijk? Dat doet deugd. Jullie hebben het ongetwijfeld ook al gedaan in je hoofd: alternatieven bedenken voor die warme feestweken. Rond een vuurkorf? Samen wandelen? Toch maar even virtueel onze outfits aan elkaar showen? Om dan elke keer weer tot dezelfde conclusie te komen: het zal niet makkelijk zijn. En anders. Maar het moet. Dus slaan we het dan maar gewoon over? Ik weet het eerlijk gezegd niet goed. Ik twijfel. Nee, ik ga geen feestjes doen met meer dan de bubbel. Maar wil dat dan ook zeggen dat de warmte, de mooie outfits, de boom, de cadeautjes ook allemaal niet nodig zijn? Dat denk ik niet. Het zal anders zijn, maar we zitten niet helemaal zonder mogelijkheden. Eigenlijk draait de eindejaarsperiode voor mij om laten zien dat je je vrienden en familie graag in je leven hebt. En dat kan je ook zonder samen rond een kalkoen (of vegan alternatief) plaats te nemen.

Dus de cadeautjes blijven, ik ga ze gewoon zo lokaal mogelijk halen en breng ze zelf van deur tot deur (want de pakjesbedrijven barsten even uit hun voegen). De boom zal er ook komen. Met extra veel glans en glitter erin, want voor een minimalistische oplossing voel ik momenteel niet veel. En natuurlijk ga ik me opkleden. Dat blijft toch gewoon superleuk? We kunnen de foto’s toch gewoon delen op Instagram? Daar zijn social media nu eenmaal voor. En dan maar hartjes delen. Virtueel, maar zeker even gemeend! Doen jullie mee? Tag je boom, decoratie, feestoutfit of make-uplook met @flairbelgië en dat eerste hartje is al in de sacoche. Hoe kunnen wij bij Flair jouw eindejaarsperiode nog leuker maken? Laat het me weten!

Achter de schermen bij Flair:


 

Op de cover: Julie

Op de cover: Julie

Op de cover: Julie

‘Als textielontwerpster is zo’n fotoshoot volledig buiten mijn comfortzone, maar dat zijn nu nét de dingen die ik vaker wil doen.’

Laagjes, androgyn en oversized, dat zijn de codewoorden van onze modeshoot. Styliste Indira geeft alvast het goede voorbeeld.

Laagjes, androgyn en oversized, dat zijn de codewoorden van onze modeshoot. Styliste Indira geeft alvast het goede voorbeeld.

Laagjes, androgyn en oversized, dat zijn de codewoorden van onze modeshoot. Styliste Indira geeft alvast het goede voorbeeld.

Hoe je deze jas omtovert tot statementoutfit ontdek je deze week in Flair.

Video- en fotografe Anke: ‘Ik ben sowieso zot van kerst, maar meestal wacht ik toch tot net na Sinterklaas om mijn boom te zetten.’

‘Maar doordat mijn lief vastzit in de Franse lockdown, hebben we begin november alvast kerst gevierd, inclusief boom!’
 

Redactrice Eline: ‘Ik wist meteen dat ik naar The New Pope zou kijken met m’n myLum-code.’

Redactrice Eline: ‘Ik wist meteen dat ik naar The New Pope zou kijken met m’n myLum-code.'

Redactrice Eline: ‘Ik wist meteen dat ik naar The New Pope zou kijken met m’n myLum-code.’

‘Urenlang naar Jude Law staren: yes, please!’ 

Lees Flair in onze app


Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<


Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '