Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Marie Monsieur

Eva kan meespreken over de dertigersdip. Deze week in Flair lees je hoe jij 'm volledig skipt.

Eva’s edito: ‘Niet alles moet voor je 30ste op zijn plaats vallen. Heerlijk is dat’

Het is toch wel een dingetje, die dertigersdip waarover je deze week in Flair leest. Ik zie het rondom mij en hoor jonge mensen er angstig over praten.


Mijn dertigersdip ligt ver achter me en is vergeten. Op mijn 29ste zat ik goed op het spoor om het mentale lijstje voor je 30ste af te vinken: huis verbouwd, stabiele relatie, fijne job, verre reizen... Tot mijn vriend uit dat huisje trok en een kruis over die hele lijst maakte. Mijn 30ste verjaardag heb ik toen overgeslagen.

Maar zodra die denkbeeldige lijst in de prullenbak lag, volgde een enorm gevoel van vrijheid. Sure, ik heb dozen vol zakdoeken volgesnoten en de ‘Sex and the City’-reeks tien keer bekeken. Maar tussendoor ging ik ook surfen, reisde ik, bezocht ik concerten, maakte ik nieuwe vrienden en ging ik jobhoppen. Hogerop raken hoefde ik niet, want ik had al genoeg aan mijn hoofd. En dan besef je: eigenlijk is er nog leven genoeg om dingen uit te proberen en om te vergelijken. Niet alles moet voor je 30ste op zijn plaats vallen. Ik wist plots niet meer hoe de rest van mijn jaar eruit zou zien, en dat voelde niet angstaanjagend, maar wel heerlijk!

Nu die dertig helemaal achter de rug is, blijkt dat ik ondertussen weer wat vakjes afgevinkt heb: een promotie, een leuke vriend, een dochter en nog steeds datzelfde huis, weliswaar met een nieuw likje verf. Gewoon op mijn eigen ritme, niet in de volgorde waarin het ‘hoort’. Maar daarom voelt het niet minder perfect aan.

Achter de schermen bij Flair:

Er staat nieuwe outfitinspiratie online!


Moderedactrice Chloë heeft een nieuwe reeks van ‘Chloë’s Closet’ voor jullie klaar, dus kijk zeker eens op Instagram.

Ik vond een aantal leuke ecotips van de ‘I Do, I Do’-trouwbeurs terug, nu te lezen op Flair.be.


Zo’n boog van snoeiafval is mooi, toch?

Op de lancering van Sisters in Business, de collectie van onze cartooniste Christina en modeonderneemster KinArmat.


Wij steken ondernemende vrouwen met plezier een hart onder de riem.

[td_smart_list_end]

Je leest Eva’s edito elke week online: 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '