https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

Het thema van deze week, de combinatie van een carrière en een kind, ligt hoofdredactrice Eva na aan het hart.

Eva’s edito: ‘Ik combineer al drie jaar Flair en Rosie. En ja, er zijn dagen dat alles in het honderd loopt.’Naast mijn laptop liggen twee to-dolijstjes. Ze zijn ongeveer even lang. Eentje vertelt me alles wat ik voor mijn dochter nog in orde moet krijgen voor 1 september (nooit gedacht dat ik zo naar die datum zou uitkijken!). Het andere is voor mijn job. En soms weet ik eigenlijk niet welk lijstje ik het moeilijkst vind om af te vinken.


Het thema van deze week, de combinatie van een carrière en een kind, ligt me na aan het hart. Ik plande het allemaal niet zo bewust. Baby Rosie was een fantastisch gelukje dat volgde na een groot professioneel geluk. Ik werd hoofdredactrice van een blad toen ik al behoorlijk zwanger was. Dat was ooit mijn kinderdroom, dus ik beleefde het einde van mijn zwangerschap op een wolk van geluk en met een overvolle agenda.

Ook de zwangerschapsrust (wie heeft dat woord verzonnen?) was doodvermoeiend, maar erg rozig. Alleen de terugkeer naar het werk, dat was geen vanzelfsprekende stap. Er was een en ander geherstructureerd in mijn afwezigheid en die droomfunctie was er plots niet meer. Pijnlijk. Tel daar een flinke hormonenstorm bij, en je krijgt veel tranen, verzet en boosheid. Mijn dappere toekomstvisie over hoe ik een droomjob en droombaby zou gaan combineren, werd aan diggelen geslagen. En ik moet toegeven dat het geen makkelijke periode was.

Ik twijfelde aan mezelf. Was dit mijn schuld? Was er dan écht geen manier om een balans te vinden tussen kind en carrière? Had ik het slecht gepland? Gelukkig waren er toen heel veel goeie gesprekken met fantastische mama’s en vriendinnen in mijn omgeving en professionele vriendschappen die me deden geloven dat ik het wél kon.

Nu combineer ik al drie jaar Flair en Rosie, en ik zou het niet anders willen. Ja, er zijn dagen dat alles in het honderd loopt en ik nergens vollédig aanwezig ben. En dan zijn er dagen waarop je dochter vrolijk thuiskomt van een playdate, net op het moment dat je de laatste zin van het edito tikt. Nailed it! Vandaag toch.

Achter de schermen

Dochtertje Athena

Dochtertje Athena

Dochtertje Athena

Redactrice Joni, styliste Marieke en baby Athena waren helemaal in
hun nopjes tijdens de fotoshoot van deze cover. Athena is het
dochtertje van chef reportage Elisabeth, die deze week ook op de
cover schittert.

Ex-collega Julie

Ex-collega Julie

Ex-collega Julie

Lezeres Julie voelde zich meteen op haar gemak in onze studio’s in
Kontich. De reden daarvoor? Ze werkte zelf een tijdlang voor Flair.
Nice to see you again, Julie! Je kan haar bewonderen in de Close-up
op blz. 22 in je Flair.

Onvoorspelbaarheid tijdens het fotograferen

Onvoorspelbaarheid tijdens het fotograferen

Onvoorspelbaarheid tijdens het fotograferen

Fotografe Laura: ‘Wat ik zo leuk vind aan shooten op locatie, is de
onvoorspelbaarheid. Bij het fotograferen van de kotfoto’s (blz. 52
in Flair) kwam de kat bijvoorbeeld even de show stelen. Supertof!’

Lees Flair in onze app


Lees je favoriete magazine gewoon op je smartphone of tablet in onze Flairapp. Download ‘m snel hieronder en veel leesplezier!

>>> Download onze app hier voor iOS en hier voor Android <<<Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content