Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Als je geen tijd, zin en een babysit hebt, is er niets verloren. Om dicht bij elkaar te blijven, heb je namelijk geen grootste gebaren nodig.'

‘Die ene date night was tof, die andere 30 nights van de maand waren dat wat minder’

Columniste Nele werd drie jaar geleden moeder en dankzij of ondanks dat, doet ze het nog eens opnieuw! Hier vertelt ze alles wat je wil weten over dat moederschap: lichaamssappige verhalen van onvoorwaardelijke liefde, van snot tot natte prot.

Soms zijn mijn lief en ik een heel weekend samen geweest, om op zondagavond te beseffen dat we elkaar niet gezien, noch gesproken hebben. Omdat de kinderen er dat weekend ook bij waren en we daarom niet de tijd hebben gehad om te kijken of te luisteren naar elkaar. Natuurlijk is het ook prachtig om twee volle dagen en met wat pech ook de nachten ten dienste te staan van je eigen nageslacht, maar als koppel ga je er na een tijd toch wat aan inschieten, vind ik. Maar vreest niet, want daar blijkt een oplossing voor te zijn.

Sommigen doen het op vrijdagavond, anderen gaan voor de zaterdagavond. Meestal doen ze de kinderen ervoor uit huis of halen ze een babysit in huis, maar altijd doen ze het met evenveel goesting: date night. Met lede en vooral vermoeide ogen kijk ik die avonden toe hoe andere koppels op sociale media inchecken in een smaakloze brasserie waar ze last minute terechtkonden zonder reservatie om daar ‘qualitytime’-gewijs te genieten van elkaar. Of toch van het feit dat ze een maaltijd kunnen eten zonder die te delen of te mixen, zonder twaalf keer een gesprek te moeten onderbreken en zonder een plastic taartje met ingebeeld bestek te eten als dessert. Dat is toch hoe wij het doen. Want we hebben het geprobeerd, zo’n date night. En die ene date night was tof, maar die andere 30 nights van de maand waren dat toch enigszins minder.

Met lede en vooral vermoeide ogen kijk ik toe hoe koppels op sociale media inchecken in een smaakloze brasserie waar ze last minute terechtkonden

Date night mag door Google dan wel uitgeroepen zijn tot de redding voor koppels in woelig en vooral druk vaarwater. Een manier om even te connecteren met elkaar. Maar date night is eigenlijk een vergiftigd geschenk. Als je tijd, zin en een babysit hebt, mag je natuurlijk gerust op date night gaan. Je moest zelfs al weg zijn! Als je geen tijd, zin en een babysit hebt, is er echter niets verloren. Om dicht bij elkaar te blijven, heb je namelijk geen grootste gebaren nodig. Het zijn de kleine dingen die het verschil maken en die vaak een grotere uiting zijn van graag zien.

De favoriete chips van je partner meebrengen van de winkel. Het licht aanlaten als je partner in het donker thuiskomt. Een vluchtige kus geven of een briefje achterlaten. Interesse tonen. Meer is het eigenlijk niet: gestolen momentjes in tijden waarin je zoveel krijgt van je kinderen, maar soms evengoed alles even van je afgenomen lijkt.

Meer columns van Nele lees je hier.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '