Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

Alles voor de foto, denkt Frederik.

COLUMN: ‘Tuurlijk kiezen we voor het rode product om Millies windpokken te bestrijden’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair. Deze keer legt hij uit waarom hij dochtertje Millie er als een omgekeerde paddenstoel wil laten uitzien.

Liefste lezeressen,

 

‘Geef mij maar de rode versie.’ De apothekeres kijkt bedenkelijk van achter haar bril. ‘Toch merkwaardig dat al die ouders Eosine blijven kopen terwijl er een onzichtbaar alternatief is voor al dat rood.’

 

Uiteraard kiezen ouders klassiek rood om de windpokken te bestrijden. Wie heeft er geen foto uit zijn kindertijd: lachend maar vol rode stippen? Het was naast de doop- en communiefoto’s een van de weinige keren dat de analoge kodak werd bovengehaald in élk gezin vroeger. Je wil eenzelfde foto ook van je eigen baby als de windpokken voorbijkomen.

 

Millie lijkt wel een omgekeerde paddenstoel: wit met rode stippen.

 

Eosine droogt de windpokken nog altijd evengoed uit als zijn kleurloze varianten. Na gebruik zien je vingers er wel uit alsof je ze met een keukenmes bewerkt hebt. Ook Millie heeft haar handjes er eens in gedopt terwijl we bezig waren windpokken te zoeken. Ze lijkt wel een omgekeerde paddenstoel: wit met rode stippen. Fun en plezier, zolang de ziekte maar snel geneest.
 

 

PS: We gebruiken ondertussen toch ook de kleurloze variant van vrienden. Want al dat rood is toch héél rood.

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

Lees ook de vorige columns van onze hoofdredacteur:

 

 

Hier vind je ze allemaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '