Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'De keer dat we het dichtst bij scheiden stonden, Lisa en ik, was toen we een kastje van Ikea in elkaar gingen zetten.'

COLUMN: ‘Iets zei nog in mijn hoofd: samen knutselen is een no go’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,


De keer dat we het dichtst bij scheiden stonden, Lisa en ik, was toen we een kastje van Ikea in elkaar gingen zetten. Vooral het moment waarop we alles uit elkaar moesten halen om te herbeginnen was cruciaal. Maar hé, we bleven bijeen. De jaren verstreken, de herinneringen aan de details van het debacle vervaagden. Iets zei nog vaag in mijn hoofd: samen knutselen is een no go.

En dan zat daar plots onze herstelde deur met glas-in-loodraam in de koffer van onze Renault Kangoo. Het had lang geduurd om iemand te vinden die zo’n klein maar specifiek werkje wilde doen, maar het was gelukt. Nu het kouder wordt, moest de deur echt teruggeplaatst worden of we konden de living niet meer verwarmen.

Het Ikea-kastje volledig vergeten, gingen Lisa en ik aan de slag.


De man wilde dan wel de ruit herstellen, de deur terugplaatsen moesten we zelf doen. Het Ikea-kastje volledig vergeten, gingen Lisa en ik aan de slag (zo’n deur weegt een waanzinnige 400 kilo of zo). Ik kan u vertellen: ook dit werd een scharnierpunt in onze relatie. Vooral toen bleek dat het onderste scharnier vastzat en de rest nog niet. Bijkomende hindernis in vergelijking met het Ikea-kastje: rondkruipende baby’s die niet onder of tussen de deur mochten belanden. Het

was opnieuw close voor onze relatie, but no sigar.

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.


Meer columns van onze hoofdredacteur:


 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '