Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

'Als antibiotica nuttig zijn, werken ze ook heel goed. Nu nog. Toch vind ik het als ouder heel moeilijk om in te schatten wanneer antibiotica een must zijn.'

COLUMN: ‘Millie heeft al twee keer een antibioticakuur achter de rug. Ze is één jaar oud!’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

Je bent vaak in twijfel: is antibiotica geven aan je kind een goed idee of niet? Vorige week waren er opnieuw cijfers over het buitensporig gebruik van antibiotica bij baby's. In 2005 en 2006 kreeg nog 70 % van de kinderen jonger dan drie jaar antibiotica. Onze consumptie ligt drie keer hoger dan in Nederland en twee keer hoger dan in Duitsland, blijkt uit cijfers van de Onafhankelijke Ziekenfondsen. Als we zo doorgaan worden gevaarlijke bacteriën resistent en dan gaan er opnieuw mensen sterven omdat antibiotica niet meer werken.

 

Millie heeft al twee keer een antibioticakuur achter de rug. Ze is één jaar oud!

Lisa en ik zijn goed op de hoogte van deze problematiek. En toch heeft Millie al twee keer een antibioticakuur achter de rug. Ze is één jaar oud! De eerste keer hebben we drie dagen gewacht om te zien of de oorontsteking niet viraal was. Bij virussen werken antibiotica niet. De tweede keer was de dokter meteen overtuigd dat antibiotica nuttig zouden zijn. Als antibiotica nuttig zijn, werken ze ook heel goed. Nu nog. Toch vind ik het als ouder heel moeilijk om in te schatten wanneer antibiotica een must zijn.

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

Lees ook de vorige columns van onze hoofdredacteur:

 

 

 

Hier vind je ze allemaal.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '