Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

'Al snel vond ik mijn vest, broek met fluwelen zijstreep en hemd met zwarte knoopjes. Maar waar waren mijn schoenen?'

COLUMN: ‘Mijn zwarte smokingschoenen worden nu waarschijnlijk gedragen door een Syrische vluchteling’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

 

Met het eindejaar in zicht, delen ze in Nederland een soort van 'Oscars voor magazines' uit. Ik mocht mee naar het gala met onze collega's van de Nederlandse Flair. Dresscode: black tie.

 

Daar kan je allerlei creatieve interpretaties aan geven (zo bleek), maar eigenlijk is maar één ding gepast: een zwarte smoking. Uit mijn tijd als showbizzjournalist heb ik nog een goedkope smoking in mijn kast hangen. De avond voor het gala ging ik ernaar op zoek. Al snel vond ik mijn vest, broek met fluwelen zijstreep en hemd met zwarte knoopjes. Maar waar waren mijn schoenen?

Zestien jaar schoenen nam steeds meer plaats in en dus overtuigde Lisa mij om na een oproep van een collega schoenen te schenken aan vluchtelingen in de jungle van Calais.

Na een halfuur zoeken, begon het mij te dagen. Mijn zwarte smokingschoenen werden nu waarschijnlijk gedragen door een Syrische vluchteling. Dat zit zo: al mijn oude schoenen hield ik bij in grote IKEA-zakken. Kwestie van altijd reserveschoenen te hebben. Om het huis te verven of zo. Ik verf bijna nooit. Zestien jaar schoenen nam steeds meer plaats in en dus overtuigde Lisa mij om na een oproep van een collega schoenen te schenken aan vluchtelingen in de jungle van Calais. Ik gaf al mijn schoenen mee. Inclusief mijn kostuumschoenen dus. Ik ben dan maar op mijn sneakers Aalst rondgereden om bij vrienden zwarte schoenen te schooien zodat ik presentabel naast mijn Nederlandse collega's op de rode loper kon verschijnen.

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

 

Lees ook de vorige columns van onze hoofdredacteur:

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '