Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Frederik De Swaef

'Groot is dan ook mijn vreugde om te zien dat Millie noch Toots de chromosomen voor een XXL-neus heeft geerfd.'

COLUMN: ‘Je kan niet naast mijn neus kijken. Ik trouwens ook niet’

Elke week geeft Frederik je een inkijk in zijn leven als jonge vader, echtgenoot en hoofdredacteur van Flair.

Liefste lezeressen,

 

Iedereen heeft wel een lichaamsdeel waar je het liefst een plastisch chirurg zou op loslaten (mocht je daar niet principieel tegen zijn als er geen medische reden voor is). Bij mij is dat mijn neus. Wie wekelijks mijn foto hier ziet staan, kan er niet naast kijken. Ikzelf trouwens ook niet. Wanneer ik recht voor mij uit kijk, zie ik door elk van mijn ogen minstens 10% van mijn neus. Jarenlang dacht ik dat iedereen constant zijn neus zag, totdat iemand rond mijn achttiende verjaardag wist te melden dat mensen normaliter hun neus niet zien.

Terwijl het doorgaans zoeken is naar onze baby’s tussen de berg speelgoed die ze cadeau kregen voor hun geboorte, is er één ‘speelgoedje’ waar ze het allerliefst mee spelen: mijn neus.

Groot is dan ook mijn vreugde om te zien dat Millie noch Toots de chromosomen voor een XXL-neus heeft geërfd. Ook groot is mijn vreugde dat ik mijn neus nooit chirurgisch heb laten verkleinen. Wie had ooit gedacht dat hij nog zo’n bron van vreugde zou worden? Terwijl het doorgaans zoeken is naar onze baby’s tussen de berg speelgoed die ze cadeau kregen voor hun geboorte, is er één ‘speelgoedje’ waar ze het allerliefst mee spelen: mijn neus. Grote verwonderde oogjes en grijpgrage handjes gegarandeerd als ze ook maar in de buurt zijn van mijn gezicht. Wie had zoveel vreugde nu willen laten wegsnijden door een chirurg?

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

Lees ook de andere columns van onze hoofdredacteur:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '