Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Een doperwt? Of misschien een chilipeper?'

COLUMN: ‘Ik was al weken op voorhand zenuwachtig over Millies carnavalsoutfit’

Elke week geeft onze hoofdredacteur je een inkijk in zijn leven. Deze keer heeft hij het over zijn drie favoriete dagen van het jaar: Aalst Carnaval.

Liefste lezeressen,
 

‘Het is al de twintigste keer dat ik meeloop in de carnavalsstoet’, zegt mijn kapster Kimberley. Hoor ik dat goed? Mijn kapster is hooguit 24 jaar oud. ‘Als kleuter mocht ik zelfs als eerste lopen om het thema van onze groep aan te kondigen.’

 

In Aalst, waar wij wonen, wordt carnaval met de paplepel ingegeven. Ik was dan ook al enkele weken zenuwachtig over welke carnavals­outfit ik voor Millie zou kopen. Ergens vond ik een pakje om je baby als doperwt te verkleden. Zalig absurd, een babydoperwt! Maar misschien zou ze dan wel gepest worden door de andere kindjes in de crèche?

Het was nogal indrukwekkend voor een kleine baby: al die praalwagens, luide muziek en dansende verklede mensen.

 

Er was ook een pakje dat Millie zou omtoveren in een rode chilipeper, maar uiteindelijk heb ik het eten  links laten liggen. Het werd een bijenpakje. Millie de bij, klaar voor haar allereerste carnaval.

 

Het was nogal impressionant voor een kleine baby: al die grote praalwagens, luide muziek en dansende verklede mensen. Maar Millie was heel enthousiast. Misschien kan ze binnen vier jaar ook al eens meelopen in de stoet? Grapje, Lisa :-).

 

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

Lees ook de vorige columns van onze hoofdredacteur:

 

Hier vind je ze allemaal.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '