Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Catherine Kosters

COLUMN: ‘H&M x Balmain had ik vorig jaar straal genegeerd, maar Kenzo is me op het lijf geschreven’

Catherine Kosters
Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Ik schrijf deze column niet in mijn gebruikelijke kantooroutfit. Waarmee ik bedoel: mijn pyjama – een van de pluspunten van thuiswerken. Nee, ik schrijf deze column in iets modieuzer plunje: een groen-roze peplumtop met tijgerstrepen uit de collectie van Kenzo voor H&M. Yours truly was aanwezig op de exclusieve presale en hoefde dus níét in de rij te gaan staan op de Meir voor haar portie felgekleurde dierenprints – een van de pluspunten van een job als moderedactrice. Het event vond plaats in een tot urban jungle omgetoverde serre in hartje Antwerpen en er vielen heel wat BV’s in hun natuurlijke habitat te spotten. Tanja Dexters sprong als een Pink Panther voor de lens van de verzamelde paparazzi en hoog-zwanger moederdier Lesley-Ann Poppe kwam en route naar het ziekenhuis nog snel een outfitje scoren. Een van de meisjes uit 'Pink Ambition' rekende aan de kassa
kirrend een klein fortuin af en Elodie Ouédraogo spurtte gezwind als een gazelle door de menigte, op zoek naar het laatste patchworkjurkje in haar maat.

A. en K. hielden mijn spullen vast, L. hielp me in de jurk en N. maakte foto’s. Teamwork makes the dream work.

Ik kon de koopzieke celebs geen ongelijk geven. De samenwerking tussen H&M en Balmain had ik vorig jaar straal genegeerd – ik beschik over de kledingsmaak noch anatomie van een Kardashian – maar de kleurrijke chaos van Kenzo leek ook mij op het lijf geschreven. Behalve de reeds vermelde tijgertop was ik vastberaden nog een zijden salopette meets baljurk in mijn klauwen te krijgen. Het prijskaartje eiste dat ik vorm en snit eerst uitvoerig zou bestuderen, maar de rij aan de paskamers besliste daar anders over. Gelukkig heerste er zo’n sterke groepsgeest in de kudde dat ik spontaan hulp aangeboden kreeg van andere shoppers. A. en K. hielden te midden van de pop-upshop mijn spullen vast, terwijl L. me de jurk over mijn kleren hielp hijsen en N. goedkeurend foto’s én een filmpje maakte bij gebrek aan spiegels. Teamwork makes the dream work.

 

Twee aankopen later en een kleine 
€ 300 armer begaf ik me richting dansvloer om de rest van de avond het paringsritueel van de Japanse kraanvogel na te bootsen – iets met wilde sprongen en flapperende armen. ‘Da’s hier geen survival of the fittest, maar survival of the chiquest’, grapte een omstaander spitsvondig, en ik lachte vrolijk mee. Al bleek de jungle buiten de glazen wanden van de serre onvermijdelijk weer in stad over te gaan, toch ga ik vanaf nu werken in mijn wildste kantooroutfit. Een peplumtop met tijgerstrepen. En een pyjamabroek.

 

 

 

 

Deze column verscheen in Flair op 15 november.

 

 

 

Lees alle columns van Catherine op flair.be/columncatherine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '