Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'In de goodiebag op mijn hotelkamer zat helaas enkel een kaart en een zakje souvenirkristallen, sans soutien. Wellicht leuk om zelf een oude beha mee te beplakken of desnoods een string van te rijgen.'

COLUMN: ‘Het leven van een lifestylejournalist zit vol hindernissen: zónder slip gaan shoppen of die van gisteren aandoen?’

Catherine Kosters
Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

Leken vinden het een droom, ‘serieuze’ journalisten noemen het ethisch onverantwoord en moreel ambigue redactrices uit de lifestylewereld zoals ikzelf doen alsof het niets is. Ik heb het over… de perstrip. Het professionele snoepreisje kent supporters (hierzo!) en rabiate tegenstanders (voornoemde zuurpruimen collega’s), argumenten pro (‘Zo leer je het merk in kwestie pas écht kennen’) en contra (‘Omkoperij’). Nu is de ene perstrip de andere niet. Onmenselijk vroege vluchten (vanuit Charleroi!), piepkleine hotelkamers, afterparty’s zónder open bar, het leven van een lifestylejournalist kent vele hindernissen.

 

In de goodiebag op mijn hotelkamer zat helaas enkel een kaart en een zakje souvenirkristallen, sans soutien. Wellicht leuk om zelf een oude beha mee te beplakken of desnoods een string van te rijgen.

 

Tegenover al die first world problems staan echter ook excursies die je de rest van je leven bijblijven. Zo mocht ik voor de tweede keer op rij naar Intimissimi on Ice, een schaatsspektakel featuring Andrea Bocelli en een portie ijskoude kitsch in Verona, georganiseerd door het gelijknamige lingeriemerk. Yours truly kan zich ondertussen een ware connaisseur noemen. De poëtische schaatspakjes van costumière Milena Canonero? Stukken sterker dan die van Sex and the City-styliste Patricia Field in 2015. Signora Canonero heeft dan ook vier Oscars op haar schouw staan. Ze ontwierp onder andere de 65 jurken van Kirsten Dunst in Marie Antoinette. Take that, Carrie Bradshaw. Ook de muzikale act kreeg een upgrade. Ellie Goulding mocht vorig jaar nog zó haar best doen, geen enkel radiohitje kan op tegen het magistrale Con te partirò. Andrea vs. Ellie: 1-0.

 

Was wel hetzelfde gebleven: de populatie internationale topmodellen. Joan Smalls, Irina Shayk en Anja Rubik poseerden op de rode loper in sexy kanten body’s en see through-jurken, die mij bij het zien alleen al koude rillingen gaven – het event vond plaats in een met ijs gevuld amfitheater, weet u wel. Wat later hoorde ik dat alle celebs voor de gelegenheid een met Swarovski-stenen versierde fantasy bra hadden gekregen. In de goodiebag op mijn hotelkamer zat helaas enkel een kaart en een zakje souvenirkristallen, sans soutien. Wellicht leuk om zelf een oude beha mee te beplakken of desnoods een string van te rijgen. Deze laatste optie leek mij daags nadien plots erg aantrekkelijk, toen ik voor de derde keer mijn koffer omkieperde op zoek naar een propere onderbroek. Op perstrip vertrekken voor een lingeriemerk zónder reserveslip, het kan de besten overkomen. Toch? Restte nog de keuze: die van gisteren aandoen of commando gaan shoppen. Het leven van een lifestylejournalist kent vele hindernissen.

 

Op mijn wishlist: een nachtkleed van Intimissimi en een paar kunstschaatsen.

Op mijn wishlist: een nachtkleed van Intimissimi en een paar kunstschaatsen.

Sing it, Andrea!

Sing it, Andrea!

Supermodels on ice.

Supermodels on ice.[td_smart_list_end]

 

 

 

Deze column verscheen in Flair op 25 oktober.

 

 

 

Lees alle columns van Catherine op flair.be/columncatherine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '