https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

"Barbie en ik zijn sisters 4 life!"

COLUMN ‘Groetjes uit Den Haag’: Barbie

Yasmina El Messaoudi (33) is al tien jaar radio en tv-presentatrice en vertrekt voor een jaar naar Den Haag. Zonder haar Nederlandse vriend, want die vond op de valreep zijn droomjob, in, jawel, Brussel. De Wet van Murphy, of de zoektocht naar een goeie lange afstandsrelatie en antwoorden op dertigers-dilemma’s? 

Na een geweldig welkomsweekend in Den Haag, met een zoektocht in de stad, rosé op een oud industrieterrein, een barbecue in een Haagse tuin, een namiddag op het strand van Scheveningen met ‘s avonds een gigantisch bord tapas, zit ik hier nu officieel alleen. De vrienden zijn weer richting Brussel vertrokken. En het verschil kan niet groter zijn, met de stilte die me nu overvalt. Al is ook die relatief want op tv kwettert Oh Oh-Chersoster Samantha ‘Barbie’ over haar eigen verhuizing. Ze trekt van Den Haag (no shit!) met hubby Michael en de twee kinderen naar Spanje. En vertelt daarover onderuit in haar nieuwe realityshow “Samantha en Michael: een enkeltje Torremolinos."

 

Ik voel me verlaten. Eenzaam. En triest. Alle redenen om alleen naar hier te trekken lijken verdwenen. En ik kan alleen maar denken, waarom ik in godsnaam op mijn 33e alle bruggen heb opgeblazen. 

 

Een uur eerder stonden ze hier nog met tien in het Haags appartement. Knuffels, kussen, en de belofte om zo snel mogelijk terug te komen. Ik kan er niet aan doen, maar als Frank als laatste de trap afdaalt, moet ik denken aan toen mijn moeder me als kind achterliet in dat véél te grote ballenbad van winkelketen Makro. Of toen mijn vader in de zomervakantie naar Marokko vertrok, en het leek alsof hij jaren weg bleef. Het gevoel zat ver weggestopt, maar is nu helemaal terug. Ik voel me verlaten. Eenzaam. En triest. Alle redenen om alleen naar hier te trekken lijken verdwenen. En ik kan alleen maar denken, waarom ik in godsnaam op mijn 33e alle bruggen heb opgeblazen. Waarom ik mijn carrière heb opgegeven, mijn vriend heb achtergelaten. En elke moment om snel even met vriendinnen af te spreken. Dit is geen namiddag koffiedrinken met een boek op een terras, een avond voor mezelf, of zelfs een weekend. Dit is een jaar. Een jaar weg van huis. En ik ben bang dat ik hier zo ongelukkig zal worden, dat ik uiteindelijk met de staart tussen de benen weer terug zal keren. Zonder werk, plan of eergevoel.

 

Intussen kiest Barbie meubels uit voor haar nieuwe villa in Spanje. Ze laat haar tanden nog een laatste keer bleachen en vertelt in één adem door dat niet alleen haar kronen, maar ook haar kapsel, tieten, lippen, en nagels vals zijn. En dat ze al jaren probeert te diëten terwijl ze een donut in haar mond propt. Ik hou eigenlijk van Barbie. In al haar fakeheid is ze net heel echt. En ook al begrijp ik maar de helft van wat ze zegt, ik voel een connectie. Omdat ze net als ik de behoefte heeft om uit te breken en weg te gaan.

 

Wie had dat nog gedacht, dat een Nederlandse realityster me door mijn eerste moeilijke avond zou sleuren.

 

Wie had dat nog gedacht, dat een Nederlandse realityster me door mijn eerste moeilijke avond zou sleuren. Maar Barbie heeft me echt opgemonterd. En zelfs hoop gegeven dat het geen complete ramp zal worden, mijn jaar in Den Haag. Tenslotte, als zij definitief naar Spanje durft te verhuizen, zal ik wel een jaartje in haar hometown volhouden? Ps: Barbie is intussen aangekomen in het nieuwe huis in Spanje en voelt meteen een druk op haar hals. “Hier is ooit iemand gewurgd”, zegt ze trillend. Het is officieel: Barbie en ik zijn sisters 4 life! 

 

Lees ook Yasmina's eerste blog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content