Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...

'Maar hoe geef ik haar dan de nieuwsmicrobe door?'

COLUMN: ‘Eten en tv-kijken tegelijk, dat wil ik Millie echt niet aanleren’

Elke week vertelt Frederik over wat hem bezighoudt als hoofdredacteur, echtgenoot en jonge vader. Deze keer heeft hij het over z'n methodes om Millie nieuwsgierig te maken.

Liefste lezeressen,

 

Als journalist wil ik graag de nieuwsmicrobe doorgeven aan Millie. Daarom kijken we ’s morgens tijdens haar eerste flesje samen naar de herhaling van het late journaal. Haar de fles en een nieuwe pamper geven duurt exact één laat journaal plus het weerbericht.

 

Millie eet al pap: als je dat combineert met tv-kijken, dan mag je je huis opnieuw behangen.

 

’s Avonds, bij haar laatste fles, kijken we samen naar 'De ideale wereld'. Meestal valt ze daarvan in slaap: als het geen echt nieuws is, is Millie niet geïnteresseerd. Dat wordt een echte journaliste!

 

Ondertussen kijkt ze ’s ochtends al zo enthousiast naar 'Het Journaal', dat ze vergeet te eten. Ze eet ook al groente- en fruitpap: als je dat combineert met tv-kijken, dan mag je je huis opnieuw behangen. Ik zal de nieuwsmicrobe dus op een andere manier moeten doorgeven, want eten en tv-kijken tegelijk, dat wil ik niet aanleren. Voor je het weet, eindigen we zoals de familie van Matilda uit het boek van Roald Dahl: met het hele gezin in het donker zitten eten voor de televisie.

 

Handtekening Frederik

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Volg Frederik ook op Twitter en Instagram.

 

 

Lees ook de vorige columns van onze hoofdredacteur:

 

Hier vind je ze allemaal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '