https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© © Catherine Kosters

'Gezien ik zelf te verlegen was om een vraag over schaamhaar of standjes te sturen naar "de Fancy", blijf ik al die onzekere Kreeftjes en nieuwsgierige Stieren die het wél deden eeuwig dankbaar.'

COLUMN: ‘Doe je dochter voor haar plechtige communie eens geen fiets maar een vibrator cadeau’

Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.


Het dossier dat een tijdje geleden in Flair stond, ligt mij na aan het hart. Nu ja, een regio iets zuidelijker misschien. Het onderwerp zou volgens mij op elke school in Vlaanderen onderwezen moeten worden, want het betreft een vaardigheid voor het leven die iederéén vroeg of laat nodig heeft. Ik heb het over masturberen.

De eerste keer dat ik het werkwoord tegenkwam, was wellicht in de Rode Oortjes die mijn vader verzamelde en die mijn moeder angstvallig voor ons verborgen hield. Wat het precies inhield, wist ik niet, maar het zag er in stripvorm alvast leuk uit. Net als elk gezond kind ontdekte ik proefondervindelijk dat het allesbehalve onaangenaam was om enige druk uit te oefenen onder de gordel, maar het zou nog jaren duren voordat mijn seksuele intuïtie zich verder ontwikkelde.

Tegenwoordig smijten ze met speeltjes naar je hoofd – zeker als je bij Flair werkt – en lees je op het internet alles wat je nooit wilde weten over seks.


In tegenstelling tot de jongens van de klas spraken wij meisjes namelijk nooit over seks, laat staan soloseks. Zelfs tijdens de eerste les seksuele opvoeding durfden we amper vragen te stellen. Dat hoorde niet. In tussentijd gingen de handen van onze mannelijke klasgenootjes omhoog. Was het waar dat meisjes nat worden daar beneden? Kan je jezelf pijpen? De rondborstige interimjuf moest lachen en deed nog maar eens voor hoe je een condoom over een banaan trekt. Een specifieke skill die ik verder nooit meer heb aangewend.

Ik probeerde dan maar zoveel mogelijk informatie te vergaren uit de adviesrubriek van de Fancy, een ter ziele gegaan Nederlands tienermagazine. Gezien ik zelf te verlegen was om een vraag over schaamhaar of standjes in te sturen, blijf ik al die onzekere Kreeftjes en nieuwsgierige Stieren die het wél deden eeuwig dankbaar. Anno 1999 viel mijn seksuele exploratie samen met die van Eric Cartman en co. In de onvolprezen ‘South Park’-film gaat Stan op zoek naar een mysterieuze clitoris. Ik kon elke fuck uit de musical meezingen, maar besefte amper wat die pratende roze bobbel nu was, of waar ik ‘m moest vinden.

Het zou nog enkele orgasmeloze jaren duren voor ik het walhalla bereikte dankzij een tekening in een voorlichtingsbrochure, fantasie en flink wat doorzettingsvermogen. Tegenwoordig smijten ze met speeltjes naar je hoofd – zeker als je bij Flair werkt – en lees je op het internet alles wat je nooit wilde weten over seks. Toch denk ik dat er bij vrouwen nog nood is aan meer zelfkennis én zelfbeminning. Doe je dochter dus voor haar plechtige communie in plaats van een fiets eens een vibrator cadeau. Ze zal je dankbaar zijn.

 

Meer columns van Catherine:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content