Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Catherine Kosters

'De eerste stond op het punt haar match naar Canada te volgen, de tweede was verloofd en de derde in verwachting van een onvervalste Tindersurprise.'

COLUMN: ‘De consensus luidt dat een volle maag zowat het beste is wat er op Tinder te scoren valt’

Catherine Kosters
Catherine houdt van haar lief, hotelbedden en ketchup. Tot de dag dat zelfspot een olympische discipline wordt, deelt ze hier elke week haar avonturen.

De prins op het witte paard bestaat niet meer. Zijn plaats is ingenomen door een schunnige stalknecht die liever dick pics naar lokale schoonheden stuurt dan een knieval voor hen te maken. Of dat is toch mijn besluit na een rondje Tinder Diaries op modeshoot. Zelf heb ik ’m anderhalf jaar geleden gedeletet, maar mijn onmiddellijke omgeving blijkt de app nog steeds massaal in te zetten als snelste weg naar een date, onenightstand of... gratis maaltijd. Dat laatste is een directe quote van model en actrice S., die me op een vissersboot vertelde hoe ze haar portefeuille verloor in San Francisco en haar bio dan maar updatete naar: ‘Looking for a free meal.’ Eerlijkheid duurt het langst, right?

De eerste stond op het punt haar match naar Canada te volgen, de tweede was verloofd en de derde in verwachting van een onvervalste Tindersurprise.

Wanneer ik de anekdote een paar weken later tijdens een andere shoot oprakel, luidt de consensus dat een volle maag zowat het beste moet zijn wat er op Tinder te scoren valt. Elk lid van ons volledig vrouwelijke modeteam heeft een horrorverhaal (of drie) klaar. Het model kreeg onlangs een Super Like van een aantrekkelijke oudere man. Ze hield de boot af, maar een paar chatsessies later wist hij haar ervan te overtuigen dat vijftien jaar leeftijdsverschil écht niet onoverbrugbaar is. Uiteindelijk besloot ze toch met hem op date te gaan – yolo – om vervolgens te horen te krijgen dat ze te jong is. En dan zeggen ze dat vrouwen wispelturig zijn! De fotografe zucht. Ze vindt de Tinderpoel een bedroevend slechte visvijver. Haar laatste twee matches vielen respectievelijk in de categorieën ‘Lijkt niet op zijn profiel-foto’ en ‘Staat je na één afspraakje creepy op te wachten aan je werk’. Allemaal geen probleem voor de visagiste van dienst. Haar enige vereisten voor een swipe naar rechts zijn naar eigen zeggen een trainingspak, goede jukbeenderen en een paspoort. Dat laatste criterium voegde ze toe nadat ze gestalkt werd door ene H., die wanhopig op zoek was naar een verblijfsvergunning en maar wat graag Meneer De Visagiste wilde worden. Nogmaals: eerlijkheid duurt het langst.

 

‘Kent er dan echt níémand een Tinder-verhaal met een happy end?’ wil het model weten. ‘Nee, niet dat soort happy end’, voegt ze snel toe. Ik vertel dat ik een jaar geleden drie vrouwen interviewde die via de app hun Grote Liefde vonden. De eerste stond op het punt haar match naar Canada te volgen, de tweede was verloofd en de derde in verwachting van een onvervalste Tindersurprise. ‘Zwanger via Tinder, doe mij dan toch maar die gratis maaltijd’, klinkt de reactie. Cynische jonkvrouw zoekt niet al te perverse pseudoprins, kijk, dát is een realistisch sprookje. Zo’n paard kost toch alleen maar geld.

 

 

 

 

Deze column verscheen in Flair op 29 november.

 

 

 

Lees alle columns van Catherine op flair.be/columncatherine.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' '