Home Straf Verhaal VIDEO: Britt (30) was zes maanden zwanger toen ze haar man Andrik...

VIDEO: Britt (30) was zes maanden zwanger toen ze haar man Andrik verloor

Ze bleef achter met een enorme financiële en administratieve rompslomp die weinig plaats liet voor rouw.

© Leentje Schoofs van Leentje Loves Light

Als je geliefde sterft, word je niet alleen overmand door verdriet, maar ook door de administratieve en financiële rompslomp die bij een overlijden komt kijken. Drie jonge weduwes getuigen deze week in Flair en vragen om verandering, want door al het papierwerk is er maar weinig plaats voor rouw. Britt (30) was zes maanden zwanger toen ze haar man Andrik verloor.

Eind juli is het twee jaar geleden dat Britts echtgenoot Andrik omkwam in een auto-ongeluk. Ze vertelt het hartverscheurende verhaal van zijn plotse overlijden. Met haar verhaal stelt Britt het probleem aan de kaak dat partners na een verlies ook nog achterblijven met een enorme papierwinkel. ‘Er is nog veel werk aan de winkel om weduwes en weduwnaars te ondersteunen’, vertelt de vrouw achter webwinkel Jackie James in Flair. In het magazine lees je ook de verhalen van Délphine (27) en Aurélie (32).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Andriks neef, Max Colombie van Oscar & The Wolf, schreef enkele maanden na het tragische ongeval het nummer ‘James’. In april bracht hij het lied uit als single. ‘Ik schreef het nummer in een droom’, vertelde hij toen tegen Michèle Cuvelier van Studio Brussel. James is het zoontje van Andrik dat hij helaas nooit heeft mogen ontmoeten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Lees ook: