Home Straf Verhaal 1,9 miljoen euro voor ongeneeslijk zieke baby Pia is binnen

1,9 miljoen euro voor ongeneeslijk zieke baby Pia is binnen

Er werden meer dan 917.000 sms'jes verstuurd waardoor Pia nu met de levensreddende gentherapie kan starten die in Europa nog niet werd goedgekeurd.

© Leen Van Den Meuter

‘t Is gebeurd. De inzamelactie om de ongeneeslijk zieke baby Pia uit Wilrijk te redden heeft de kaap van 1,9 miljoen euro bereikt. Pia lijdt aan de spierziekte SMA en kan dankzij de financiële steun met de gentherapie starten die in Europa nog niet is goedgekeurd en in ons land dus ook niet wordt terugbetaald.

Pia is gered. De negen maanden oude baby uit Wilrijk die aan de ongeneeslijke spierziekte SMA lijdt, zal binnenkort met de gentherapie kunnen starten die haar leven zal redden. Prijskaartje? 1,9 miljoen euro.

In de hoop het gigantische bedrag bij elkaar te krijgen, zetten Pia’s ouders Ellen en Tim vorige week een inzamelactie op poten. Er kon rechtstreeks gestort worden, maar mensen mochten ook een sms’je sturen ter waarde van 2 euro. Gisterenavond stond de teller op 800.000 sms’jes, goed voor 1,6 miljoen euro. Afgelopen nacht werd de kaap van 1,9 miljoen euro bereikt. Er werden meer dan 917.000 berichten verstuurd.

‘Aan iedereen die ons helpt door te delen, te sms’en, te vermelden, een gift te geven, aan ons te denken: bedankt! Wij maken ons klaar voor een reis naar Chicago, richting Pia’s toekomst!’, schreef mama Ellen gisterenavond alvast op Facebook.

Intussen liet Pia’s moeder aan Het Laatste Nieuws weten dat ze misschien niet helemaal naar de VS moeten reizen voor de behandeling. ‘Aangezien het middel wel al wordt terugbetaald in Portugal en Frankrijk, kan het misschien zelfs dáár gebeuren. Dat moeten we nog uitzoeken’, aldus Ellen.

Pia

© Leen Van den Meutter
Meer weten over Pia’s verhaal? Lees het deze week in Flair of bekijk het video-interview met haar mama Ellen.

Nog geen sms’je gestuurd? Stuur ‘Pia’ naar 4666 en schenk € 2.

Lees ook:

Jobs

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.