Home Straf Verhaal VIDEO: ‘Het medicijn dat ons dochtertje Pia nodig heeft, kost meer dan...

VIDEO: ‘Het medicijn dat ons dochtertje Pia nodig heeft, kost meer dan 2 miljoen dollar’

Pia lijdt aan SMA, een ziekte met een levensverwachting van minder dan 2 jaar. Haar ouders zijn op zoek naar jouw hulp om het medicijn dat haar kan redden te verkrijgen.

Pia
© Leen Van den Meutter

De ouders van de 9 maanden oude Pia kregen in mei te horen dat hun dochtertje SMA, ofwel spinale musculaire atrofie, heeft. Een bikkelharde diagnose, want de levensvoorspelling voor een baby met SMA is niet meer dan twee jaar. In Amerika bestaat er echter een medicijn dat Pia’s leven kan redden en haar levenskwaliteit sterk zou verbeteren, maar daar hangt een hallucinant prijskaartje aan vast… Enter: Team Pia.

Mama Ellen (33) vertelt het verhaal van Pia in de hoop dat er hulp komt om aan het enorme bedrag van 1,9 miljoen euro, de prijs van de gentherapie die haar dochter kan helpen, te komen. Zij en haar man Tim (37) startten de vzw Team Pia op, organiseren binnenkort een benefiet en zetten vandaag een sms-actie op. Met een sms’je schenk jij twee schamele eurootjes en breng je Ellen, Tim en Pia  iets dichter bij hun doel. ‘Pia’ naar 4666: zo simpel is het!

Wil je meer doen? Je kan een actie organiseren om geld in te zamelen voor Team Pia. Stuur daarvoor een mailtje naar hallo@teampia.be. Wil je Pia en haar lotgenoten financieel steunen? Dat kan via een overschrijving op het rekeningnummer BE05 3631 9038 5475 (BIC-code : BBRUBEBB) of via een donatie via de GoFundMe-pagina.

Nog 1 stap voor je onze desktop-meldingen kan ontvangen!

Geef je browser toestemming om je desktop-meldingen van Flair te sturen.