Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Philipe Cavalcante via Unsplash

Ruikt jouw jasje nog naar Pukkelpop?

Zo was je je jeansjasje zonder het te beschadigen

Je go to-item in je kleerkast tijdens de zomer: een jeansjasje. Gemakkelijk en stijlvol over een zwierig jurkje of een simpel wit T-shirt. Maar net als bij andere kleding, is al dat wassen en drogen niet zo goed voor je denim jacket. Wij hebben dé tip om je jasje toch te ontdoen van vreemde geurtjes zonder het te wassen (of een bus parfum te gebruiken).


 

Trok jij vanochtend je jeansjasje uit de kast maar rook het nog naar Pukkelpop of naar het kampvuur waar je vorig weekend rond zat? Geen nood, wij weten hoe je je denim jacket het best ontdoet van vieze geurtjes zonder daardoor het risico te lopen dat het een stugge vorm krijgt na het wassen.

Wat heb je nodig? Een grote plastic zak en een diepvries. Vouw je jasje gewoon bij elkaar en stop het in de zak. Die zak doe je een nachtje in de diepvries. De koude temperatuur zal ervoor zorgen dat de bacterieën die de vieze geurtjes veroorzaken, gedood worden en je jasje, in zijn oorspronkelijke toestand, weer lekker fris is. Pluspunt: je jeansjasje zal verbazingwekkend koel aanvoelen wanneer je het tijdens die zwoele zomeravonden die in aantocht zijn opnieuw wil dragen. Win-win!

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '