Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Flair

Zo vind je dé perfecte zonnecrème

Ready? Set? Sun! Dankzij deze zeven tips kies jij zo de perfecte zonnecrème voor jouw trip!

1. Heb je een gevoelige huid op je gezicht? Koop dan een aparte zonnecrème voor lichaam en gezicht. Die voor het lichaam zijn te rijk en minder verfijnd, waardoor je op je gezicht puistjes krijgt. 

 

2. Heb je last van een vette huid? Dan gebruik je het best een aangepaste zonnebescherming. Veel apotheekmerken hebben zelfs anti-acnezonnecrème (bijvoorbeeld Cleanance van Avène en Anthelios AC van La Roche-Posay). 

 

3. Verbrand je snel? Ga dan voor een hogere factor, zoals spf 30 of 50. De heel lage factors (alles onder de 20) zijn echt alleen weggelegd voor donkere types die bijna niet verbranden.

 

4. Kies de juiste textuur: veel vrouwen smeren het liefst een lotion of crème en een lichte fluïde voor het gezicht. Sprays zijn dan weer handig voor harige oppervlakken (denk: de borstkas van je vriend) en immer weglopende kids.

 

5. Een spf 50 beschermt niet bijna dubbel zo veel als een spf 30. Spf 30 beschermt je voor 96,7% tegen schadelijke stralen, en een SPF 50 voor 98%. Een niet zo spectaculair verschil, dus, hoewel je met de factor 30 het best vaker smeert.

 

6. Ga voor een breedspectrumzonnecrème. Die beschermt tegen uva- en uvb-stralen. Uvb zorgt voor de bruine kleur (en verbranding), terwijl uva-stralen huidver-oudering en kanker veroorzaken. 

 

7. Foundation met spf? ’n Fijne extra, maar niet genoeg. Tenzij je voor een 
pannenkoek-look gaat! Je hebt ongeveer een theelepel nodig voor je gezicht en hals om de spf goed zijn werk te laten doen. 

 

 
Bron: Flair 20, 2014
 
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '