https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Superhandig!

Zo haal je glitters van je gezicht, haar en nagels

Glitter is altijd een goed idee, zeker met de feestdagen. We dragen glitters op onze lippen, op onze wenkbrauwen, op onze haarscheiding en noem maar op. Het resultaat is prachtig, maar het verwijderen is soms echt een pain in the butt. Heb je na je feestje geen zin meer om uren te schrobben of in een bed vol met glitters te ontwaken? Zo haal je ze makkelijk weg.

Hier vind je handige tips and tricks om je sprankelende make-up in een oogopslag te verwijderen.
 

Zo verwijder je glitters van je gezicht:

Met olie. Glitters zijn koppig en blijven graag op hun plek. Je kan ze dus het beste verwijderen met een watje en een kleine hoeveelheid olie. Je kan reinigingsolie, babyolie of een basic olijfolie gebruiken. Doe wat olie op je watje en veeg hiermee over je gezicht. Niet schrobben, maar zachtjes heen en weer vegen. Als de glitter begint los te komen, kan je je gezicht verder reinigen zoals normaal.
 


Zo verwijder je glitter van je haar

Met haarlak. Ga jij dit jaar voor een haarscheiding vol glitter en glamour? Dan ga je hulp nodig hebben om deze sprankelende ettertjes weg te halen. Begin niet aan je hoofdhuid te pulken, maar neem er wat keukenrol en een fles haarlak bij. Spuit wat haarlak op je velletje keukenrol. Hiermee ga je nu over je scheiding; doe dit in een deppende beweging. Zo krijg je de glitter makkelijk weg zonder de helft van je haar uit te trekken.  
 


Zo verwijder je glitter van je nagels

Met een watje en aluminiumfolie. Neem een watje en doe er wat nagellakremover op. Dit leg je op je nagels. Wikkel er vervolgens een reepje aluminiumfolie rond. Laat dit ongeveer vijf minuten zitten. Gaat de wekker af? Haal de folie weg en ga met het watje nog eens over je nagel. Ga zo door met de rest van je nagels.
 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content