Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Shutterstock

Slik

WOW: zoveel geld zijn we tijdens ons hele leven gemiddeld kwijt aan ontharen

Of je nu scheert, waxt of epileert: ontharen is een vervelend klusje. Het kost tijd, moeite en... geld. Alleen staan we er niet vaak bij stil tot wat voor gigantische bedragen onze onthaargewoontes oplopen. De moeite waard?

Ontharen is een rotklusje, maar voor wie van het gevoel van gladgeschoren benen in verse lakens (nog zo'n rotklusje) houdt, is een onthaarbeurt de enige optie. De ene grijpt bijna dagelijks naar het scheermesje, terwijl de andere het bij een maandelijkse waxbeurt houdt. Maar hoeveel geld zijn we daar op een gemiddelde levensduur eigenlijk aan kwijt?

 

Een onderzoek van het Royal Bolton Hospital in het Verenigd Koninkrijk toont aan dat vrouwen tijdens hun leven gemiddeld zo'n 23.000 Britse pond kwijt zijn aan het (laten) verwijderen van hun lichaamshaar. Omgerekend is dat zo'n 27.125 (!) euro – een bedrag om spontaan van achterover te vallen. Zoveel geld voor een paar haartjes? Noooo.

 

Ben jij verknocht aan je scheermesje? Goed nieuws, want dan zou het bedrag voor jou een stukje lager liggen. Vrouwen die zich regelmatig scheren, zijn gemiddeld zo'n 6500 Britse pond – een luttele 7700 euro – kwijt aan hun onthaargewoontes. Tel daarbij wel zo'n acht weken van je leven bij die je al scherend doorbrengt. Slik. Gewoon laten staan, dan maar?

 

Lees ook:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '