Gen F

Join onze community en krijg extra toegang tot artikelen, deel jouw verhaal & ...
© Corbis

Welk kapsel past bij jou?

De schaar erin of laten groeien? Een permanent of golvende lokken? Pony? Met je handen in het haar over jouw kapsel? De juiste snit vinden is dan ook geen koud kunstje. Flair heeft gelukkig een aantal gouden haartips in pacht om je te helpen. Hair we come!

Kies een kapsel dat bij jouw gezichtsvorm past

Bepaal eerst welke vorm jouw gezicht heeft.  Kam daarvoor je haar weg van je gezicht en ga voor de spiegel staan. Neem een lippenstift en teken je contouren af op de spiegel. In het spiegelbeeld zie je het resultaat.

 

Welk kapsel past bij mij

bron beeld: fabmagazineonline.com

 

Welk kapsel past bij mij?

Rond gezicht

Ronde gezichten hebben zachte gelaatstrekken en een ronde kin. Voorhoofd en kin zijn aan de brede kant en de jukbeenderen iets breder.

 

Welk kapsel past bij jou? Een kapsel tot net onder de kin zoals een lange bob. Maar ook zachte laagjes op schouderlengte.

 

Vermijd een lang kapsel of een rechte bob tot op de kin.

 

 

 

Welk kapsel past bij mij?

Vierkant gezicht

Vierkante gezichten hebben een hoekige kin, brede jukbeenderen en een breed voorhoofd.

 

Welk kapsel past bij jou? Experimenteer met krullen of lange, steile kapsels met laagjes.

 

Vermijd een rechte pony of bob. Deze accentueren je hoekige gezichtsvormen alleen maar meer.

 

 

 

 

 

 

 

Welk kapsel past bij mij?

Ovaal gezicht

Ovale gezichten zijn gelijkaardig aan ronde gezichten, maar ze zijn iets langer. Kin en voorhoofd zijn ongeveer even breed.

 

Welk kapsel past bij jou? Jij kan elk kort kapsel aan. Heb jij een mooie kin? Overweeg dan een hoekige bob die jouw pluspunt in de kijker zet. Heb je prachtige ogen? Neem dan een rechte of een zijdelingse pony. 

 

 

 

 

 

 

 

Welk kapsel past bij mij?

Hartvormig gezicht

Hartvormige gezichten hebben een uitgesproken puntige, smalle kin en een breed voorhoofd. De jukbeenderen zijn even breed als het voorhoofd of iets breder.

 

Welk kapsel past bij jou? Zoek een kapsel dat de aandacht afleidt van je kin. Een zijdelingse pony of een pony tot over de wenkbrauwen is ideaal voor jou gezichtsvorm. Je kan ook voor een kort kapsel kiezen.

 

Vermijd een laagjeskapsel tot aan je kin.

 

 

Welk kapsel past bij mij?

Diamantvormig gezicht

Diamantvormige gezichten hebben brede jukbeenderen, een smalle kin en een smal voorhoofd.

 

Welk kapsel past bij jou? Zorg voor meer breedte ter hoogte van je voorhoofd met een pony. Breng het geheel in evenwicht door laagjes aan te brengen die starten aan de kin.

 

Vermijd een zware, rechte pony.

 

 

 

 

Welk kapsel past bij mij?

Lang gezicht

Het voorhoofd, de jukbeenderen en de kin zijn bij een lang gezicht even smal.

 

Welk kapsel past bij jou? Een zijdelingse pony die over je wenkbrauwen reikt of een kinlange bob. Zo lijkt je gezicht optisch breder. Krullen of golven kunnen ook. Deze geven meer volume aan je gezicht. Hou je haar wel kort.

 

Vermijd lange kapsels. Deze accentueren de lengte van je gezicht. Wil je toch lang haar? Ga dan voor een pony, lange bles of laagjes.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content

' ' ' '